Ο Εξορκιστής: Η θρυλική ταινία τρόμου είναι τώρα διαθέσιμη στο ελληνικό Netflix

Για να τη δείτε για χιλιοστή ή για πρώτη φορά!
01 Νοεμβρίου 2022 08:57
Ο Εξορκιστής: Η θρυλική ταινία τρόμου είναι τώρα διαθέσιμη στο ελληνικό Netflix

Το Netflix μόλις διέθεσε στην πλατφόρμα του μία από τις καλύτερες horror ταινίες όλων των εποχών. Ο λόγος γίνεται για το The Exorcist (Ο Εξορκιστής), το οποίο βρίσκεται από σήμερα διαθέσιμο στην streaming υπηρεσία και μπορείτε να απολαύσετε ξανά (ή και για πρώτη φορά) το πόνημα του William Friedkin.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, το The Exorcist έχει λάβει 2 βραβεία Όσκαρ, ενώ το 2010 χαρακτηρίστηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου ως «πολιτιστικά, αισθητικά και ιστορικά σημαντική» και επιλέχθηκε να ενταχθεί στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Ο Εξορκιστής έρχεται στο Netflix!

Τη σκηνοθεσία του φιλμ είχε αναλάβει ο William Friedkin, ενώ πρωταγωνιστές ήταν οι Ellen Burstyn, Linda Blair, Jason Miller, Max von Sydow, Lee J. Cobb, Kitty Winn, Jack MacGowran, William O'Malley, Barton Heyman και άλλοι.

Σε περίπτωση που δεν έχετε παρακολουθήσει την ταινία, η σύνοψή της αναφέρει τα εξής:

Η 12χρονη κόρη μιας ηθοποιού παρουσιάζει σημάδια δαιμονισμού. Οι ψυχίατροι σηκώνουν τα χέρια τους και την υπόθεση αναλαμβάνουν δύο ιερείς: ο ένας, ηλικιωμένος και έμπειρος σε υποθέσεις εξορκισμού, ο άλλος, ελληνικής καταγωγής, με πολλά ψυχιατρικά διπλώματα αλλά και αμφιβολίες για την πίστη του.

Να σας υπενθυμίσουμε, ότι ο Εξορκιστής γνώρισε τεράστια επιτυχία στο παγκόσμιο box office με 441 εκατομμύρια σε έσοδα, με budget μόλις τα 11 εκατομμύρια. Φυσικά, εκτός από την εμπορική του επιτυχία, το φιλμ θεωρείται από τις καλύτερες horror ταινίες στην ιστορία του κινηματογράφου.

Επίσης, ο David Gordon Green, ο οποίος μας χάρισε τη νέα τριλογία του Halloween, θα καθίσει στη σκηνοθετική καρέκλα του νέων “The Exorcist” ταινιών. Το πόνημα του William Friedkin έρχεται ξανά στο προσκήνιο από την Blumhouse και την Universal Pictures με νέα reboot τριλογία.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε για την πλοκή αυτή θα συνεχίζει από το "The Exorcist" του 1973 και μάλλον θα αγνοεί τα γεγονότα των υπόλοιπων ταινιών. Ο Leslie Odom Jr. (One Night in Miami), θα πρωταγωνιστήσει στο ρόλο ενός πατέρα που ανακαλύπτει ότι η κόρη του είναι δαιμονισμένη.

Η νέα τριλογία θα είναι πανάκριβη και blockbuster επιπέδου

Όπως σας είχαμε μεταφέρει παλιότερα, η νέα τριλογία του Εξορκιστή θα είναι πανάκριβη και blockbuster επιπέδου. Τα δικαιώματα της νέας τριλογίας τα αγόρασε η Universal Pictures για πάνω από $400 εκατομμύρια, φυσικά για να ενισχύσει την streaming υπηρεσία της, το Peacock. Η πρώτη ταινία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου 2023.

Μπορεί ο νέος Εξορκιστής να είναι στα σκαριά, αλλά από σήμερα θα μπορείτε να απολαύσετε την πρώτη ταινία μέσα από τη συχνότητα του Netflix.