Ο Nicolas Cage δεν πληρώθηκε ποτέ για την ταινία που του χάρισε το Όσκαρ του

Όπως αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης της
17 Οκτωβρίου 2022 11:03
Ο Nicolas Cage δεν πληρώθηκε ποτέ για την ταινία που του χάρισε το Όσκαρ του

Μιλώντας στο The Hollywood Reporter ο σκηνοθέτης του Leaving Las Vegas προέβη σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη. Συγκεκριμένα, ο Mike Figgis έκανε γνωστό ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο κεντρικός πρωταγωνιστής της ταινίας, που δεν είναι άλλος από τον Nicolas Cage, δεν πληρώθηκαν ποτέ για το project.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Figgis, το στούντιο που ήταν υπεύθυνο για την ταινία του 1995 είχε υποσχεθεί από 100,000 δολάρια στον ίδιο και τον Cage, αλλά εν τέλει δεν έλαβαν ποτέ αυτά τα χρήματα. Ο Figgis ισχυρίζεται ότι η Lumiere Pictures του είπε ότι το Leaving Las Vegas δεν απέφερε ποτέ κέρδη και γι' αυτό ο ίδιος και ο Cage δεν πληρώθηκαν.

Βέβαια, η ταινία που βοήθησε να ξεκινήσει η καριέρα του Cage και του χάρισε μάλιστα και το πρώτο του και μοναδικό του Όσκαρ, κατάφερε να γεμίσει τα ταμεία με 32 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας budget περίπου 4 εκατομμύρια.

Είπαν ότι η ταινία δεν έβγαλε ποτέ κέρδη.

Τέλος πάντων. Προσωπικά η καριέρα μου μετά απογειώθηκε και πάλι, και στην επόμενη ταινία που έκανα πληρώθηκα πολύ καλά. Και μέσα σε ένα χρόνο ο Nic κέρδιζε 20 εκατομμύρια δολάρια ανά ταινία, οπότε αυτό ήταν αρκετά καλό.

Όπως φαίνεται, ο Figgis δεν χάνει τον ύπνο του για τα $100,000, ενώ και η καριέρα του Cage απογειώθηκε μετά το Leaving Las Vegas, με τον ηθοποιό να συμμετέχει σε  blockbusters όπως τα The Rock, Con Air και Face/Off, βγάζοντας 20 εκατομμύρια δολάρια ανά ταινία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του σκηνοθέτη.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το Leaving Las Vegas‎ είναι μια δραματική ταινία βασισμένη στο ημι-αυτοβιογραφικό ομώνυμο μυθιστόρημα του 1990 του Τζον Ο΄Μπράιεν. Η ταινία ακολουθεί την ιστορία του Ben Sanderson, ο οποίος είναι ένας αλκοολικός σεναριογράφος του Χόλυγουντ που έχει χάσει τη δουλειά, την οικογένεια και τους φίλους του. Χωρίς να του μένει τίποτα για να ζήσει, κατευθύνεται προς το Λας Βέγκας για να πιει μέχρι θανάτου.

Για το ρόλο του, ο Cage έλαβε το Όσκαρ Α 'Ανδρικού Ρόλου και την Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία, ενώ η Elizabeth Shue ήταν υποψήφια για την Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε δραματική ταινία και Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου. Η ταινία έλαβε επίσης υποψηφιότητες για Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο και Καλύτερη Σκηνοθεσία.