Avatar: Η επανακυκλοφορία εδραιώνει ίσως για πάντα τον βασιλιά του box office

Είναι η πρώτη ταινία που ξεπερνάει τα 2.9$ δισεκατομμύρια εισπράξεις
04 Οκτωβρίου 2022 20:04
Avatar: Η επανακυκλοφορία εδραιώνει ίσως για πάντα τον βασιλιά του box office

Χάρη στην επανακυκλοφορία του Avatar του 2009 σε μια remastered 4K HDR έκδοση, η ταινία του James Cameron φαίνεται να εδραιώνεται ως ο βασιλιάς του box office, ίσως και για πάντα ή μέχρις ότου βρεθεί το επόμενο Avatar που θα σπάσει αυτό το ρεκόρ. 

Για τώρα, πάντως, μαθαίνουμε πως η επανακυκλοφορία του Avatar έφερε ακόμη $10.7 εκατομμύρια εισπράξεις μόνο από τις IMAX προβολές, φέρνοντας την συνολική συγκομιδή των IMAX προβολών της μέχρι σήμερα στα $268.6 εκατομμύρια. 

Το "special edition" του Avatar έχει ξεπεράσει τα 58 εκατ. δολάρια εισπράξεις παγκοσμίως. Ετσι, το Avatar έγινε η πρώτη ταινία στην ιστορία που ξεπέρασε το αστρονομικό ποσό των $2.9 δισεκατομμυρίων στο box office. Πλέον το ερώτημα τίθεται εάν μέχρι την κυκλοφορία του Avatar 2, μπορέσει να περάσει και το ορόσημο των $3 δισεκατομμυρίων. 

Αυτοί οι αριθμοί ίσως να είναι και μια απάντηση στο ερώτημα που ίδιος ο Cameron κλήθηκε να απαντήσει πρόσφατα

Το Avatar ήταν η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία όλων των εποχών επί μια δεκαετία, όταν το Avengers: Endgame το εκθρόνισε προσωρινά το 2019, με $2.797 δισ. δολάρια. Μια επανακυκλοφορία στην Κίνα το 2021 το επανάφερε στην πρώτη θέση όμως, μετρώντας $2.847 δισ. δολάρια. Με αυτή την νέα επανακυκλοφορία παγκοσμίως αναμένεται να εδραιώσει το άπιαστο εμπορικό ρεκόρ του. 

Η sci-fi ταινία του James Cameron έγινε παγκόσμιο φαινόμενο με 9 υποψηφιότητες για Όσκαρ και τρία αγαλματίδια. Παίζουν οι: Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang, Michelle Rodriguez, και Sigourney Weaver

Λίγα λόγια για το Avatar 2

Η σύνοψη του Avatar: Way of the Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Πρόσφατα έκανε και μερικές δηλώσεις για το 3D λέγοντας πως δεν έχει πεθάνει

Η 4Κ HDR επανακυκλοφορία του Avatar κυκλοφορεί ήδη στις αίθουσες. Επίσης, το Avatar: The Way of Water θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2022.