Emancipation: Η νέα ταινία του Will Smith έρχεται τελικά φέτος - Δείτε το πρώτο trailer

Η δυσκολότερη ταινία που έκανε ποτέ, όπως παραδέχεται ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός
03 Οκτωβρίου 2022 20:55
Emancipation: Η νέα ταινία του Will Smith έρχεται τελικά φέτος - Δείτε το πρώτο trailer

Η Apple κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της ταινίας "Emancipation" με τον Will Smith, δίνοντας μια πρώτη ματιά στο εποχικό δράμα που βασίζεται σε πραγματική ιστορία και σκηνοθετεί ο Antoine Fuqua του "Training Day".

Μια αποκάλυψη βέβαια που πηγαίνει κόντρα στα δημοσιεύματα που ήθελαν την ταινία να καθυστερεί για το 2023, εξαιτίας της περιβόητης σφαλιάρας που έριξε στον Chris Rock κατά τη διάρκεια των Oscars του 2022, η οποία καταδικάστηκε ως περιστατικό βίας, με τον Γουίλ Σμιθ να ζητάει πρόσφατα δημόσια συγγνώμη μέσα από το YouTube κανάλι του. 

Το Emancipation θα κυκλοφορήσει τελικά φέτος τον Δεκέμβριο και είναι μια ταινία που στοχεύει σίγουρα για τα Oscars, το θέμα είναι εάν τα μέλη της Ακαδημίας θα ψηφίσουν υπέρ της, κάτι που με τα τωρινά δεδομένα δε φαντάζει πιθανό. Άλλωστε ο Σμιθ έχει αποκλειστεί από κάθε δραστηριότητα της Ακαδημίας για τα επόμενα 10 χρόνια. Πάντως, πριν από το όλο πολύκροτο περιστατικό μεταξύ Σμιθ-Ροκ, η ταινία του Fuqua θεωρούνταν ως ένα από τους μεγάλους και δυνατούς Όσκαρ διεκδικητές της Apple, μετά την τεράστια επιτυχία του "CODA". 

Δείτε το teaser trailer του Emancipation: 

Η σύνοψη της ταινίας: 

Αφού μαστιγώθηκε σχεδόν μέχρι θανάτου, ένας σκλάβος ονόματι Πίτερ δραπετεύει από μια φυτεία στη Λουιζιάνα, ξεγελώντας κάποιους ψυχρούς κυνηγούς, καθώς κατευθύνεται προς το Βορρά, όπου εντάσσεται στον στρατό της Ένωσης. Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Γκόρντον. Οι φωτογραφίες της γυμνής του πλάτης, βαριά μαστιγωμένης από τα μαστίγια ενός επιστάτη, δημοσιεύτηκαν παγκοσμίως το 1863, δίνοντας στο κίνημα των απολυταρχών αποδείξεις για τη σκληρότητα της αμερικανικής δουλείας.

Το Emancipation θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες αίθουσες στις 2 Δεκεμβρίου και στις 9 Δεκεμβρίου θα γίνει διαθέσιμο παγκοσμίως μέσα από το Apple TV+