Το Avatar του James Cameron ξανά στην κορυφή του παγκόσμιου box office

Ποιος είπε ότι ο κόσμος ξέχασε την Pandora;
26 Σεπτεμβρίου 2022 23:03
Το Avatar του James Cameron ξανά στην κορυφή του παγκόσμιου box office

Ποιος είπε ότι ο κόσμος ξέχασε το Avatar και τον κόσμο της Pandora; Τα δόντια του έδειξε για ακόμη μια φορά το sci-fi blockbuster του James Cameron, καθώς η επανακυκλοφορία του Avatar (σε 4K HDR) κατάφερε να το επαναφέρει στην κορυφή του παγκόσμιου box office 13 χρόνια μετά την πρεμιέρα της

Στην Ελλάδα το Avatar: Special Edition προβάλλεται από τις 22/09, ωστόσο άνοιξε σε περισσότερες αγορές μέσα στο Παρασκευοσαββατοκύριακο και διέλυσε τις λιγοστές κυκλοφορίες που υπάρχουν αυτόν τον καιρό. 

Συνολικά, πραγματοποίησε εισπράξεις των $30.5 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, όπου τα $10 εκατ. προήρθαν από το αμερικάνικο box office και τα υπόλοιπα $20.5 από τις διεθνείς αγορές. 

Αυτοί οι αριθμοί ίσως να είναι και μια απάντηση στο ερώτημα που ίδιος ο Cameron κλήθηκε να απαντήσει πρόσφατα

Το Avatar ήταν η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία όλων των εποχών επί μια δεκαετία, όταν το Avengers: Endgame το εκθρόνισε προσωρινά το 2019, με $2.797 δισ. δολάρια. Μια επανακυκλοφορία στην Κίνα το 2021 το επανάφερε στην πρώτη θέση όμως, μετρώντας $2.847 δισ. δολάρια. Με αυτή την νέα επανακυκλοφορία παγκοσμίως αναμένεται να εδραιώσει το άπιαστο εμπορικό ρεκόρ του. 

Η sci-fi ταινία του James Cameron έγινε παγκόσμιο φαινόμενο με 9 υποψηφιότητες για Όσκαρ και τρία αγαλματίδια. Παίζουν οι: Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang, Michelle Rodriguez, και Sigourney Weaver

Λίγα λόγια για το Avatar 2

Η σύνοψη του Avatar: Way of the Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Πρόσφατα έκανε και μερικές δηλώσεις για το 3D λέγοντας πως δεν έχει πεθάνει

Η 4Κ HDR επανακυκλοφορία του Avatar κυκλοφορεί ήδη στις αίθουσες. Επίσης, το Avatar: The Way of Water θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2022.