Avatar 2: Ο James Cameron έγραφε το σενάριό του επί ένα χρόνο και μετά...το πέταξε

Τα δύσκολα του να είσαι σεναριογράφος
23 Σεπτεμβρίου 2022 13:26
Avatar 2: Ο James Cameron έγραφε το σενάριό του επί ένα χρόνο και μετά...το πέταξε

Ακόμη και σε μια κινηματογραφική αυθεντία όπως τον James Cameron μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Ο σκηνοθέτης του Avatar και του πολυαναμενόμενου sequel, Avatar: The Way of Water, αποκάλυψε μια αναποδιά που του συνέβη κατά τη διάρκεια της προπαραγωγής της ταινίας. 

Μιλώντας στους The Times UK, ο Cameron ανοίχτηκε για την διαδικασία συγγραφής του. Σε εκείνο το σημείο παραδέχτηκε ότι έγραφε επί ένα χρόνο το σενάριο του Avatar 2 μόνο που τελικά το πέταξε διότι δεν ήταν αντάξιο του πρώτου. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: 

"Όλες οι ταινίες λειτουργούν σε διαφορετικά επίπεδα. Το πρώτο είναι το επιφανειακό, δηλαδή ο χαρακτήρας, το πρόβλημα και η λύση. Το δεύτερο είναι θεματικό, δηλαδή τι προσπαθεί να πει η ταινία; Αλλά το "Avatar" λειτουργεί και σε ένα τρίτο επίπεδο, το υποσυνείδητο. Έγραψα ένα ολόκληρο σενάριο για τη συνέχεια, το διάβασα και συνειδητοποίησα ότι δεν έφτασε στο τρίτο επίπεδο. Μπουμ. Ξεκίνα από την αρχή. Αυτό μου πήρε έναν χρόνο."

Η σύνοψη του Avatar: Way of the Water έχει ως εξής: 

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν. 

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi, και Kate Winslet.

Πρόσφατα έκανε και μερικές δηλώσεις για το 3D λέγοντας πως δεν έχει πεθάνει

Η 4Κ HDR επανακυκλοφορία του Avatar κυκλοφορεί ήδη στις αίθουσες. Επίσης, το Avatar: The Way of Water θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2022.