Ο James Cameron πάτησε πόδι για να γίνει το Avatar όπως ήθελε, αγνοώντας τους πάντες

Τα είπε χύμα και τσουβαλάτα στους ιθύνοντες της 20th Century Fox
19 Σεπτεμβρίου 2022 22:29
Ο James Cameron πάτησε πόδι για να γίνει το Avatar όπως ήθελε, αγνοώντας τους πάντες

O James Cameron δεν είναι κάποιος τυχαίος σκηνοθέτης, έχοντας στο ρεζουμέ του μερικές από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες του σινεμά, όπως τον "Τιτανικό", πριν κάνει φυσικά το Avatar. Επομένως το να τον δασκαλεύουν ιθύνοντες στούντιο στις ταινίες που φτιάχνει είναι μια κόκκινη γραμμή για τον ίδιο. 

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο στους New York Times αποκάλυψε ότι πάλεψε σκληρά με τους ιθύνοντες της 20th Century Fox για μια σκηνή-κλειδί του Avatar. Ο ίδιος είπε πως πάτησε πόδι όταν του έστειλαν σημειώσεις και οδηγίες να κάνει μικρότερη τη διάρκεια του Avatar, με το να "πετσοκόψει" όλες τις ιπτάμενες σκηνές της ταινίας. 

Πώς το έκανε όμως; Του θύμισε απλά πως ήταν ο τύπος που έκανε τον "Τιτανικό" και πως το στούντιο που καθόντουσαν χτίστηκε από τα λεφτά που έβγαλε στο box office η θρυλική ταινία. 

Νομίζω εκείνον τον καιρό είχαμε λογομαχήσει για πολλά πράγματα. Για παράδειγμα το στούντιο ένιωθε πως η ταινία έπρεπε να είναι μικρότερη και πως υπήρχαν πολλές ιπτάμενες σκηνές με τα ikran. Λοιπόν, αποδείχθηκε ότι αυτό ήταν που άρεσε περισσότερο στο κοινό, όσον αφορά το exit polling και τη συλλογή δεδομένων που κάναμε. Και σε αυτό το σημείο τράβηξα κόκκινη γραμμή και τους είπα: "Ξέρετε κάτι; Έκανα τον "Τιτανικό". Αυτό το κτίριο στο οποίο συναντιόμαστε τώρα, αυτό το νέο συγκρότημα μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων στο οικόπεδό σας; Ο "Τιτανικός" πλήρωσε γι' αυτό, οπότε μπορώ το κάνω".

Έπειτα με ευχαρίστησαν. Νιώθω ότι η δουλειά μου είναι να προστατεύω την επένδυσή τους, συχνά αντίθετα στη δική τους κρίση, αλλά για όσο την προστατεύω, όλα συγχωρούνται. 

Πρόσφατα έκανε και μερικές δηλώσεις για το 3D λέγοντας πως δεν έχει πεθάνει

Η 4Κ HDR επανακυκλοφορία του Avatar θα βγει στις αίθουσες στις 22 Σεπτεμβρίου. Επίσης, το Avatar: The Way of Water θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου 2022.