Πέθανε η Μάρθα Καραγιάννη σε ηλικία 82 ετών

Η ηθοποιός απεβίωσε πριν από λίγες ώρες στο σπίτι της
18 Σεπτεμβρίου 2022 15:23
Πέθανε η Μάρθα Καραγιάννη σε ηλικία 82 ετών

Στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε πριν από λίγα λεπτά μία πολύ δυσάρεστη είδηση που αναφέρει ότι η Μάρθα Καραγιάννη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή σήμερα, Κυριακή στις 12:50.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr, ως γιατρός ο Δημήτρης Σούρας κλήθηκε να υπογράψει το πιστοποιητικό θανάτου της.

Έφυγε στο σπίτι της, όπως ήθελε. Εδώ είμαι ακόμα είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία τρία χρόνια ταλαιπωρούνταν αρκετά εξαιτίας του εγκεφαλικού που είχε πάθει και δεν ήθελε να βγαίνει έξω να κάνει τίποτα. Ήταν καταβεβλημένη μεν αλλά σε καλή κατάσταση. Δεν ήταν ξαφνικό όσοι ήμασταν κοντά της το περιμέναμε.

Έφυγε η τελευταία σταρ του Ελληνικού κινηματογράφου. Είναι τραγικό για μένα να πρέπει να υπογράψω ως γιατρός το χαρτί του θανάτου της καλύτερης σου φίλης. Με την Μάρθα ήμασταν κολλητοί φίλοι δεν θυμάμαι πόσα χρόνια. Την αγαπώ και θα την αγαπώ πάντα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Μάρθα Καραγιάννη υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλείς σταρ της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Εκείνη, σπούδασε χορό και από τα οχτώ της χρόνια και άρχισε να δίνει παραστάσεις στη Λυρική Σκηνή συμμετέχοντας στο παιδικό μπαλέτο της Λουκίας Σακελλαροπούλου. Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε σε ηλικία 17 ετών (1956) στην ταινία της Φίνος Φιλμς, "Η άγνωστος", σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου.

Επίσης ξεχώρισε και από άλλες ελληνικές ταινίες, όπως τα «Μερικοί το προτιμούν κρύο», «Κορίτσια για φίλημα», «Μια κυρία στα μπουζούκια», «Γοργόνες και Μάγκες» και άλλες.

Η συνεργασία της με το Γιάννη Δαλιανίδη και τον Κώστα Βουτσά απογειώθηκε στην ταινία "Το ανθρωπάκι" το 1969. Εκείνη την περίοδο έπαιξε και στο “Ο Μάγκας με το τρίκυκλο”, ενώ μερικά χρόνια αργότερα έπαιξε και στην “Ο Ποδόγυρος”. Πιο πρόσφατα είχε εμφανιστεί και σε άλλες παραγωγές όπως τα "Πεθαίνω για σένα", του 2009 και "Από έρωτα" το 2014.