Star Wars: Το "Rogue Squadron" βγήκε από το πρόγραμμα κυκλοφοριών της Disney

Τυπική διαδικασία ή σημαίνει ότι ακυρώθηκε;
16 Σεπτεμβρίου 2022 09:23
Star Wars: Το "Rogue Squadron" βγήκε από το πρόγραμμα κυκλοφοριών της Disney

Το μέλλον του Star Wars παραμένει άκρως τηλεοπτικό τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα και αυτό διότι το Rogue Squadron αφαιρέθηκε με κάθε επισημότητα από το πρόγραμμα κυκλοφοριών της Disney. 

Την αποκάλυψη έκανε το Variety που δημοσίευσε το πρόγραμμα κυκλοφοριών των ταινιών της Disney μέχρι το 2024 και από αυτό έλειπε η Star Wars ταινία σε σκηνοθεσία Patty Jenkins που είχε ανακοινωθεί πριν από δύο χρόνια. Έκτοτε είχε λάβει αρκετές καθυστερήσεις με την τύχη της να αγνοείται, αλλά τόσο η Jenkins όσο και η Lucasfilm διαβεβαίωναν πως το project υφίσταται ακόμη. 

Το Rogue Squadron ήταν προγραμματισμένο να βγει στις 22 Δεκεμβρίου του 2023, αλλά όπως τονίζει και το Variety ήταν μια αναμενόμενη κίνηση το να αφαιρεθεί από το καλεντάρι της, μιας και δεν υπήρχε προφανώς αρκετός χρόνος για να κυκλοφορήσει εντός χρονοδιαγράμματος. 

Αναμενόταν επίσης να είναι η πρώτη κινηματογραφική ταινία του Star Wars μετά το "The Rise of Skywalker" του 2019. 

Παρά το ότι η τύχη του Rogue Squadron αγνοείται και επίσημα πλέον, η Lucasfilm με την Disney ασχολούνται με άλλες Star Wars ταινίες στα σκαριά. Μία Star Wars ταινία θα έρθει δια χειρός Taika Waititi (Thor: Love & Thunder) μια άλλη από τον Rian Johnson του Star Wars: The Last Jedi και μια τρίτη σε παραγωγή του Kevin Feige, επικεφαλής της Marvel Studios. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ποια από αυτές θα κυκλοφορήσει πρώτη, ωστόσο υπάρχουν ακόμη δύο slots για projects της Lucasfilms στο καλεντάρι για τις 29 Δεκεμβρίου 2025 και για τις 17 Δεκεμβρίου 2027

Όλα αυτά σαφώς δε σημαίνουν ότι ακυρώθηκε οριστικά το Star Wars: Rogue Squadron αλλά ίσως αργότερα η Lucasfilm να θέσει μια νέα ημερομηνία για το project. 

Πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα κυκλοφοριών της Disney στις αίθουσες, με ημερομηνίες για το "Mufasa: The Lion King", "Snow White" και πολλές ακόμη.