The Fabelmans: Η νέα ταινία του Steven Spielberg είναι μια ωδή στο σινεμά και τη ζωή (BINTEO)

Paul Dano, Michelle Williams και Seth Rogen παίζουν στην αυτοβιογραφική ταινία του θρυλικού σκηνοθέτη
11 Σεπτεμβρίου 2022 17:04
The Fabelmans: Η νέα ταινία του Steven Spielberg είναι μια ωδή στο σινεμά και τη ζωή (BINTEO)

"Οι ταινίες είναι όνειρα που δεν ξεχνάς ποτέ" ακούγεται μια φωνή στο πρώτο trailer του The Fabelmans, της νέας ταινίας του θρυλικού Steven Spielberg, ο οποίος επέλεξε να εξιστορήσει μια ημι-αυτοβιογραφική ιστορία αυτή τη φορά, μετά και το υποψήφιο για Όσκαρ remake του "West Side Story". Το πρώτο trailer κυκλοφόρησε από την Universal Pictures και μπορείτε να το απολαύσετε παρακάτω. 

Στο Fabelmans ο Spielberg με τη βοήθεια του σεναριογράφου, Tony Kushner, ξετυλίγει την παιδική του ηλικία, την εφηβεία και τα μετέπειτα χρόνια της ζωής του στην μεταπολεμική Αριζόνα των ΗΠΑ. Άλλωστε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει συνδεθεί με τον αμερικανικό μύθο και την αμερικάνικη οικογένεια, που αποτελεί ένα από τα κεντρικά θέματα των ταινιών του και ως ένας βιρτουόζος, φαίνεται από το trailer πως αυτό που θα διηγηθεί θα το βγει στην οθόνη, όπως μόνο αυτός ξέρει.

Τον νεαρό Sammy Fabelman που εμπνέεται από τον ίδιο τον Σπίλμπεργκ, υποδύεται ο πρωτοεμφανιζόμενος Gabriel LaBelle, ενώ τον πατέρα και τη μητέρα του οι οσκαρικοί Paul Dano και Michelle Williams. 

Η σύνοψη του The Fabelmans αναφέρει: 

Το The Fabelmans, ένα βαθιά προσωπικό πορτρέτο της αμερικανικής παιδικής ηλικίας του 20ού αιώνα, είναι μια ιστορία ενηλικίωσης για την ανακάλυψη ενός συγκλονιστικού οικογενειακού μυστικού από έναν νεαρό άνδρα και μια εξερεύνηση της δύναμης των ταινιών να μας βοηθήσουν να δούμε την αλήθεια για τον άλλον και τον εαυτό μας.

Το λαμπρό cast περιλαμβάνει επίσης τους Seth Rogen, Jeannie BerlinJulia ButtersRobin BartletttKeeley Karsten, Judd Hirsch, καθώς και τον David Lynch, θρυλικό σκηνοθέτη των "Twin Peaks", Mullholland Drive και "Blue Velvet" σε μια guest εμφάνιση ως John Ford. 

Το The Fabelmans θα βγει στις αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου και έκανε πρεμιέρα στο φετινό Toronto International Film Festival.

Δείτε το trailer παρακάτω, που κυκλοφόρησε λίγο μετά την πρεμιέρα της ταινίας στο TIFF 2022: