Συγκινήθηκε ο Brendan Fraser από την 6λεπτη αποθέωση του στο Φεστιβάλ Βενετίας 2022 (ΒΙΝΤΕΟ)

Η δικαίωση του γνωστού ηθοποιού για την ερμηνεία του στο The Whale
05 Σεπτεμβρίου 2022 21:38
Συγκινήθηκε ο Brendan Fraser από την 6λεπτη αποθέωση του στο Φεστιβάλ Βενετίας 2022 (ΒΙΝΤΕΟ)

Την αποθέωση γνώρισε ο Brendan Fraser στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2022 από το κοινό που παρακολούθησε την ταινία "The Whale", όπου πρωταγωνιστεί στο ρόλο ενός παχύσαρκου άνδρα που προσπαθεί να επανενωθεί με την κόρη του. 

Ο πλέον 53χρονος Fraser επέστρεψε στις ταινίες μετά από 13 χρόνια απουσίας και αυτός ο ρόλος του στην νέα ταινία του Darren Aronofsky (Mother!, Black Swan) έχει κάνει τέτοιο πάταγο που μιλούν για μια καθοριστική στιγμή στην καριέρα του άλλοτε πρωταγωνιστή των ταινιών "Η Μούμια". 

Το κοινό τον τίμησε με ένα 6 λεπτών standing ovation μετά την πρεμιέρα της ταινίας και ο Fraser από τη συγκίνηση, με δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυά του. 

Δείτε το standing ovation στον Brendan Fraser: 

Λέγεται ότι για το ειδικό μακιγιάζ και τα προσθετικά εφέ φορούσε ένα ειδικό "κοστούμι" που ζύγισε σε περιπτώσεις 123 κιλά και χρειαζόταν μέχρι και 6 ώρες για να το φορέσει ανάλογα με τη σκηνή. Ο Brendan Fraser μιλώντας στο Variety αποκάλυψε πως όταν έβγαζε το προσθετικό κοστούμι του, προκαλούσε άλλα προβλήματα όπως ζαλάδες, ενώ "ανακάλυψε μυς που δεν ήξερε καν πως είχε" από το να κουβαλάει όλο αυτό το βάρος. 

Η ταινία βασίζεται στο πολυβραβευμένο θεατρικό έργο του Samuel D. Hunter από το 2012. Η ιστορία επικεντρώνεται σε έναν μεσήλικα που αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα παχυσαρκίας, καθώς για χρόνια έτρωγε με ακατάπαυστους ρυθμούς για να πνίξει τις ενοχές που τον βασάνιζαν, όταν και παράτησε την οικογένειά του για τον gay εραστή του. Σε μια προσπάθεια να εξιλεωθεί ο ίδιος θα επιχειρήσει να τα ξαναβρεί με την κόρη του, την οποία παράτησε για πολλά χρόνια και την υποδύεται η Sadie Sink, γνωστή ως Max της σειράς Stranger Things. 

 

Μαζί με τους Brendan Fraser και Sadie Sink θα παίξουν οι Hong Chau, Ty Simpkins, και Samantha Morton. O Fraser είχε δηλώσει παλιότερα για τον ρόλο αυτόν: "Θα είναι κάτι που δεν έχετε ξαναδεί. Αυτό είναι πραγματικά το μόνο που μπορώ να σας πω. Η γκαρνταρόμπα και τα κοστούμια ήταν εκτεταμένα, απρόσκοπτα και δυσκίνητα. Αυτό σίγουρα απέχει πολύ από οτιδήποτε έχω κάνει ποτέ, στην καριέρα μου αλλά δε θέλω να είμαι ταπεινός διότι πρόκειται να κάνει εντύπωση".

Ο Aronofsky, που έχει χαρίσει τα οσκαρικά Requiem for a Dream και Black Swan, επιστρέφει στη σκηνοθετική καρέκλα μετά το "Mother!" του 2017 και μάλιστα ενώνει ξανά τις δυνάμεις του με το διευθυντή φωτογραφίας Matthew Libatique

Τον Fraser θα τον δούμε ξανά στο πολυαναμενόμενο Killers of the Flower Moon σε σκηνοθεσία Martin Scorsese

Πέραν του ότι θα κάνει τη παγκόσμια πρεμιέρα του στο Venice Film Festival 2022, δε γνωρίζουμε πότε θα έρθει το The Whale στις αίθουσες.