Star Wars: Υπήρχαν εντάσεις στο πλατό του The Last Jedi μεταξύ Mark Hamill και Rian Johnson

Ο σκηνοθέτης του Episode VIII θυμάται τις διαφωνίες που είχε με τον "Luke Skywalker"
03 Σεπτεμβρίου 2022 13:22
Star Wars: Υπήρχαν εντάσεις στο πλατό του The Last Jedi μεταξύ Mark Hamill και Rian Johnson

Η συνέντευξη του Rian Johnson στο Empire έριξε περισσότερο φως στα παρασκήνια του Star Wars: The Last Jedi, κυρίως από την οπτική του σκηνοθέτη του, καθώς έσπασε τη σιωπή του ύστερα από πέντε χρόνια από τον απόηχο της ταινίας που δίχασε τους απανταχού fans του Star Wars. 

Ανάμεσα στα όσα είπε ανοίχτηκε και για τις διαφωνίες και τις εντάσεις που υπήρξαν στο πλατό μεταξύ του ιδίου και του Mark Hamill σχετικά με την κατεύθυνση που θα έπαιρνε ο χαρακτήρας του, Luke Skywalker. Αυτό είναι άλλωστε και ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια στις τάξεις των fans για το The Last Jedi. 

Αποκαλώντας τρομακτικές τις στιγμές που οι δυο τους συγκρούστηκαν στο πλατό σχετικά με το όραμά του για τον Luke Skywalker είπε πως αντιλαμβάνεται πλήρως το σοκ του Hamill για τον χαρακτήρα που υποδύεται επί δεκαετίες. 

Εξέφρασε λοιπόν τα συναισθήματά του για το περιστατικό ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια: 

Εννοώ... Ήταν επίσης τελικά... Στο σημείο που... Επιλέγω προσεκτικά τις λέξεις μου, όχι για να είμαι διπλωματικός, αλλά δεν θέλω να πλαισιώσω την εμπειρία του Mark μέσα από τον δικό μου φακό, γιατί δεν υπάρχει κανένας τρόπος να μπω ποτέ στη θέση του Mark ή της Carrie (Fisher), έχοντας ζήσει όλη τους τη ζωή όντας γνωστοί ως αυτοί οι χαρακτήρες. Και πώς είναι να τους υποδύονται πρώτα στα είκοσί τους χρόνια και μετά να επιστρέφουν και να τους υποδύονται σε αυτές τις ταινίες και να τους δίνουν ένα σενάριο που να λέει: "Λοιπόν, τώρα είναι έτσι"... Δεν μπορώ ποτέ να φανταστώ πώς είναι αυτή η εμπειρία. Είναι αδύνατον.

Στη συνέχεια, ο Johnson εξέφρασε τον σεβασμό του προς τον Hamill, λέγοντας ότι "αν ο Mark Hamill του μιλάει για τον Luke Skywalker, θα τον ακούσει", παρά τις όποιες "διαφωνίες" είχαν, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Αν ο Mark Hamill μου μιλάει για τον Luke Skywalker, θα τον ακούσω, και πρέπει να το σκεφτώ και να διαφωνήσω μαζί του και να πάω πέρα-δώθε. Και πραγματικά να βουτήξω στα βάθη της ψυχής μου και σε αυτά που έγραψα και να καταλάβω αν αυτό μου φαίνεται σωστό. Επίσης, όμως, να θυμάμαι ότι, προφανώς, δημιούργησε τον χαρακτήρα στην οθόνη, δηλαδή είναι ο Mark Hamill, δεν είναι κυριολεκτικά ο Luke Skywalker. Ο Luke Skywalker ζει ως δημιούργημα σε αυτή την οθόνη. Είναι ένας μύθος. Και ως τέτοιος, ζει πραγματικά μόνο στο μυαλό των ανθρώπων που ακούνε και πιστεύουν με διάφορους τρόπους αυτόν τον μύθο. Και ξέρω ότι αυτός ήμουν εγώ. Οπότε, είναι περίπλοκο. Θέλω να πως όμως ότι η σύντομη απάντηση στην ερώτησή σου, είναι ότι ήταν γ****να τρομακτική".

Ο Johnson έκανε κι άλλες δηλώσεις για το The Last Jedi, όπως το γεγονός ότι "νιώθει πιο περήφανος από ποτέ", τις οποίες θα βρείτε πατώντας εδώ