Οι στάχτες της "Uhura" και του δημιουργού του Star Trek, Gene Roddenberry, θα ταξιδέψουν στο διάστημα

Θα ταξιδέψουν μέσα στον πύραυλο με την ταιριαστή ονομασία "Vulcan Centaur"
29 Αυγούστου 2022 13:43
Οι στάχτες της "Uhura" και του δημιουργού του Star Trek, Gene Roddenberry, θα ταξιδέψουν στο διάστημα

Οι στάχτες της αείμνηστης Nichelle Nichols, της ηθοποιού που υποδύθηκε την Lt. Nyota Uhura του "Star Trek" θα ταξιδέψουν στο διάστημα μέσα σε έναν πύραυλο που θα τιμήσει τη μνήμη της και πολλών άλλων βετεράνων του Star Trek. 

Τις στάχτες της δώρισε ο γιος της Nichols, Kyle Johnson, ύστερα από τον θάνατό της τον περασμένο Ιούλιο σε ηλικία 89 ετών.

Στην ίδια αποστολή θα συμπεριλαμβάνονται και οι στάχτες του "πατέρα" του Star Trek, Gene Roddenberry, της συζύγου του Majel Barrett-Roddenberry, η οποία υποδύθηκε την νοσοκόμα Christine Chapel στη σειρά Star Trek: The Original Series ενώ δάνεισε και την φωνή της στην ΑΙ των διαστημοπλοίων της Ομοσπονδίας, του James Doohan που υποδύθηκε τον αρχιμηχανικό του Enterprise τον "Scotty", καθώς και του θρυλικού VFX artist, Douglas Trumbull, ο οποίος εργάστηκε στα Star Trek: The Motion Picture και 2001: A Space Odyssey του Stanley Kubrick, μεταξύ άλλων. 

Η Celestis Inc. είναι μια ιδιωτική εταιρία που συνεργάζεται με τη NASA και είναι αυτή  θα στείλει τις στάχτες των βετεράνων του Star Trek στο διάσημα, μέσα στον πύραυλο με την ταιριαστή ονομασία "Vulcan Centaur", ενώ η αποστολή τιτλοφορείται ως "Enterprise Flight". Η απογείωση του πυραύλου θα γίνει από την Φλόριντα εντός του 2023, ενώ το αεροσκάφος αναμένεται να φτάσει και πέρα από το τηλεσκόπιο James Webb, στο διαπλανητικό διάστημα.

Τον πύραυλο έχει κατασκευάσει η κοινοπραξία των Boeing και Lockheed Martin που ονομάζεται United Launch Alliance