Ο Tom Holland ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει τα social media για την ψυχική του υγεία

Επηρέαζε την ψυχολογία του να διαβάζει τα σχόλια του κόσμου
14 Αυγούστου 2022 11:28
Ο Tom Holland ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει τα social media για την ψυχική του υγεία

Χάρη στις τρομερά επιτυχημένες ταινίες που έχει πρωταγωνιστήσει, όπως το πρόσφατο Spider-Man: No Way Home, το οποίο είναι η 6η πιο εμπορικά επιτυχημένη κινηματογραφική παραγωγή όλων των εποχών, ο Tom Holland έχει γίνει ένας από τους δημοφιλέστερους νέους σε ηλικία αστέρες του Hollywood.

Αναμενόμενα, η δημοφιλία αυτή επεκτείνεται και στα social media, με τον Holland να μετρά συνδυαστικά περίπου 75 εκατομμύρια ακόλουθους μεταξύ των Twitter και Instagram λογαριασμών του. Όπως φαίνεται, ωστόσο, ο πασίγνωστος ηθοποιός δε συμπαθεί ιδιαίτερα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκαλύπτοντας πως εδώ και καιρό έχει διαγράψει τις σχετικές εφαρμογές από το κινητό του.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο Holland επέστρεψε προσωρινά για να ανακοινώσει στους followers του την απόφασή του να εγκαταλείψει τα social media. Συγκεκριμένα, ανάρτησε ένα βίντεο διάρκειας τριών λεπτών, επισημαίνοντας πως σκοπεύει να παραμείνει «εκτός», προκειμένου να φροντίσει την ψυχική του υγεία. Κατά τη διάρκεια του βίντεο αφιέρωσε επίσης χρόνο για να προωθήσει τη φιλανθρωπική οργάνωση Stem4 Teenage Mental Health Charity και το The Brothers Trust, τη δική του φιλανθρωπική οργάνωση, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι για όλους η φροντίδα της της ψυχικής τους υγείας.

Τι δήλωσε ο Tom Holland για τα social media:

Το εν λόγω βίντεο του Holland αρχίζει με τον εξής τρόπο:

Γεια σας παιδιά. Λοιπόν, προσπαθώ να φτιάξω αυτό το βίντεο εδώ και περίπου μια ώρα, και για κάποιον που έχει περάσει τα τελευταία 13 με 14 χρόνια ή όσο καιρό είμαι τέλος πάντων, ως ηθοποιός... δε μπορώ να πω αυτά που πρέπει να πω χωρίς ‘εεεε’ και παύσεις κάθε πέντε λεπτά, οπότε θα προσπαθήσω ξανά.

Έκανα ένα διάλειμμα από τα social media για την ψυχική μου υγεία, γιατί θεωρώ ότι το Instagram και το Twitter προκαλούν υπερδιέγερση. Σε κατακλύζουν. Κολλάω και με πιάνει κάτι όταν διαβάζω πράγματα για μένα στο διαδίκτυο, κάτι που τελικά είναι πολύ επιζήμιο για την ψυχική μου κατάσταση. Έτσι, αποφάσισα να κάνω ένα βήμα πίσω και να διαγράψω την εφαρμογή.

Το βίντεο του Tom Holland στο Instagram για την αποχώρησή του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ψυχική του υγεία:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Holland (@tomholland2013)

Φυσικά, το αν πρόκειται να επιστρέψει ή όχι στα social media ο αστέρας του MCU μένει να το δούμε και αυτό είναι ξεκάθαρα δική του απόφαση.