Tomb Raider 2: Νέο ρεπορτάζ αποκαλύπτει γιατί ακυρώθηκε το sequel με την Alicia Vikander

Όλες οι λεπτομέρειες πίσω από την ακύρωση του project και τη διαχείριση της MGM
03 Αυγούστου 2022 17:07
Tomb Raider 2: Νέο ρεπορτάζ αποκαλύπτει γιατί ακυρώθηκε το sequel με την Alicia Vikander

Δεν έχει περάσει ακόμη μια εβδομάδα από την είδηση ότι το Tomb Raider 2 με την Alicia Vikander ακυρώθηκε και πως το κινηματογραφικό μέλλον της δεσποινίδας Croft βρίσκεται στο κενό. 

Μερικές μέρες μετά, το The Wrap δημοσίευσε ένα ρεπορτάζ που εξηγεί λεπτομερώς τους λόγους που η MGM ακύρωσε το Tomb Raider 2. Ο κυριότερος λόγος που περιγράφει το ρεπορτάζ είναι πως υπήρξαν δημιουργικές διαφορές μεταξύ της πρωταγωνίστριας, Alicia Vikander, και της σκηνοθέτριας, Misha Green σχετικά με το τελευταίο draft του σεναρίου, το οποίο είχε αναλάβει επίσης να φέρει ει πέρας. 

Ένας άλλος λόγος ήταν οι ανησυχίες της MGM για το ολοένα αυξανόμενο budget του sequel, αλλά και το γεγονός ότι ιδιοκτήτες των δικαιωμάτων του IP, δηλαδή η Square Enix, έχαναν την υπομονή τους με την αργή ανάπτυξη της ταινίας. Έτσι απέρριψαν κάθε αίτημα επέκτασης του συμβολαίου για τα δικαιώματα στην MGM. 

Μια ανώνυμη πηγή που μίλησε στο The Wrap αναφέρει: 

Υπήρχε ένα προσυμφωνηθέν ρολόι που γυρνούσε αντίστροφα και δεν υπήρχε τρόπος να σωθεί έγκαιρα. Όταν η MGM ζήτησε από την Square Enix παραπάνω χρόνο, η υπομονή τους είχε τελειώσει. 

Με το franchise να οδεύει εκ νέου σε reboot και με μια νέα κατεύθυνση και πρωταγωνίστρια, μένει να δούμε πώς θα είναι το μέλλον του Tomb Raider και της Lara Croft στο σινεμά. 

Η πρώτη reboot ταινία με τίτλο "Tomb Raider" του 2018 σε σκηνοθεσία Roar Uthaug έφερε περί τα $274 εκατ. στο παγκόσμιο box office, εξασφαλίζοντας το sequel. Μάλιστα όταν ανακοινώθηκε το Tomb Raider 2 είχε γνωστοποιηθεί ότι η Vikander θα επιστρέψει, με το sequel να είναι σε σκηνοθεσία και σενάριο της Misha Green, δημιουργού της σειράς του HBO, Lovecraft Country

Η MGM πρόσφατα πουλήθηκε στην Amazon. Πριν από την Vikander, η Angelina Jolie ήταν η κινηματογραφική Lara Croft όπου την υποδύθηκε άκρως επιτυχημένα στα  Lara Croft: Tomb Raider (2001) και Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003) τα οποία συνδυαστικά έφεραν $432 εκατ. εισπράξεις. 

Παράλληλα στα σκαριά βρίσκεται μια animated σειρά της Lara Croft για λογαριασμό του Netflix όπου η Hayley Atwell (Captain Carter στο MCU) θα δανείσει τη φωνή της στον ομώνυμο ρόλο.