Ξέσπασε φωτιά στο πλατό της Cinecitta και σταμάτησαν τα γυρίσματα μεγάλης ταινίας του Netflix

Τα ιστορικά πλατό του στούντιο Cinecitta κινδύνευσαν από πυρκαγιά
02 Αυγούστου 2022 17:19
Ξέσπασε φωτιά στο πλατό της Cinecitta και σταμάτησαν τα γυρίσματα μεγάλης ταινίας του Netflix

Στις φλόγες τυλίχθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, ένα μέρος των πλατό του θρυλικού στούντιο της Cinecitta στην Ιταλία.

H φωτιά κατέστρεψε ένα σκηνικό που αναπαριστούσε τη Φλωρεντίας της αναγεννησιακής εποχής και ξέσπασε μάλιστα την ώρα που το σκηνικό βρισκόταν ήδη σε διαδικασία αποξήλωσης. Σύμφωνα με αναφορές, τρεις ομάδες πυροσβεστών έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή μεγάλες ζημιές.

"Η φωτιά έχει σβήσει. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί, δεν υπάρχουν δηλητηριάσεις από τις αναθυμιάσεις, ούτε σοβαρές υλικές ζημιές", δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος των Cinecittà Studios.

H πυρκαγιά επηρέασε τα γυρίσματα της ταινίας "The Old Guard 2" του Netflix, με πρωταγωνίστρια τη Σαρλίζ Θερόν, που αποτελεί μια από τις υπερπαραγωγές που ετοιμάζει η streaming υπηρεσία για το 2023. Σε δήλωσή του στο AFP, ο συντονιστής παραγωγής της ταινίας ανέφερε ότι χάθηκαν δύο ημέρες γυρισμάτων λόγω του συμβάντος. Οι εκπρόσωποι του Netflix δεν απάντησαν αμέσως στο αίτημα του TheWrap για σχολιασμό της κατάστασης.

Δείτε φωτογραφίες από το πλατό που κάηκε ολοσχερώς: 

Τα επίσημα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν αποκαλυφθεί, αν και είναι πιθανό να συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό ο ακραίος καύσωνας που χτυπά την Ιταλία, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, έχοντας  οδηγήσει την Γηραιά Ήπειρο να καταγράφει θερμοκρασίες ρεκόρ σε όλη της την επικράτεια.