Leonardo DiCaprio και Martin Scorsese ξανά μαζί για την 7η ταινία τους ονόματι The Wager

Το χρυσό δίδυμο του Hollywood θα ενώσει ξανά τις δυνάμεις του
29 Ιουλίου 2022 23:46
Leonardo DiCaprio και Martin Scorsese ξανά μαζί για την 7η ταινία τους ονόματι The Wager

Για ακόμη μια φορά, ο θρυλικός και πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Martin Scorsese θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον εξαιρετικά ταλαντούχο ηθοποιό Leonardo DiCaprio. Συγκεκριμένα, μέσα από ειδικό ρεπορτάζ, το THR αποκαλύπτει πως το δίδυμο θα συνεργαστεί για την 7η ταινία του, το The Wager, η οποία θα είναι μια προσαρμογή του επερχόμενου βιβλίου The Wager: A Tale of Shipwreck, Mutiny, and Murder του David Grann, το οποίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Η ταινία αναπτύσσεται ως «Apple Original Film», αφού ο τεχνολογικός κολοσσός εξασφάλισε τα δικαιώματα του βιβλίου, το οποίο θα καταφθάσει τον Απρίλιο του 2023. Αξίζει να σημειωθεί πως και η προηγούμενη ταινία του Martin Scorsese, το Killers of the Flower Moon, τα γυρίσματα του οποίο ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, με το μοντάζ να έχει ξεκινήσει, έχει ως πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio, ενώ και πάλι βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που περιγράφονται σε βιβλίο του Grann.

Παραγωγοί του The Wager θα είναι οι Dan Friedkin και Bradley Thomas για την Imperative Entertainment, ο Scorsese μέσα από την Sikelia Productions, καθώς και οι DiCaprio και Jennifer Davisson μέσα από τη δική τους Appian Way Productions.

Λίγα λόγια για το σενάριο του Wager:

Η ιστορία του Wager διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1740, όταν ένα καράβι με 30 αποστεωμένους άνδρες καταφθάνει στις ακτές της Βραζιλίας. Οι άνδρες αυτοί ήταν το πλήρωμα ενός βρετανικού πλοίου που καταδίωκε ένα άλλο ισπανικό σκάφος και κατάφεραν να επιζήσουν, παρόλο που είχαν πέσει σε ένα νησί στην περιοχή Παταγονία της Νότιας Αμερικής. Οι ιστορίες τους για την επιβίωση στις θάλασσες, κόντρα στα στοιχεία της φύσης, τους έκαναν ήρωες.

Ωστόσο, έξι μήνες αργότερα, ένα άλλο πλοίο, ακόμη πιο χτυπημένο από το πρώτο, κατέληξε στο ακρωτήρι της Χιλής, κουβαλώντας τρεις άνδρες. Αυτοί οι νέοι ναυτικοί κατηγόρησαν ότι οι άλλοι άνδρες ήταν στην πραγματικότητα στασιαστές!

Καθώς οι κατηγορίες πάνε και έρχονται, το βρετανικό Ναυαρχείο ορίζει μια ειδική δίκη για να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη στο νησί, φέρνοντας στο φως μια ιστορία ενός καπετάνιου και ενός πληρώματος που αγωνιζόταν για να επιβιώσει, όχι μόνο κόντρα σε μερικά από τα πιο ακραία στοιχεία του πλανήτη, αλλά και κόντρα στην ίδια την ανθρώπινη φύση.

Το χρυσό δίδυμο του Hollywood

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως οι DiCaprio και Scorsese είναι ένα από τα σπουδαιότερα δίδυμα του κινηματογράφου, μιας και τα τελευταία 25 χρόνια έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για ταινίες που έχουν αποφέρει πολλαπλά Όσκαρ και τεράστιες εισπράξεις. Συγκεκριμένα, έχουν συνεργαστεί για τα Gangs of New York, The Aviator, The Departed, Shutter Island και The Wolf of Wall Street, καθώς και για το Killers of the Flower Moon που αναμένεται προσεχώς.