Πέθανε η Mary Alice, γνωστή ως Oracle του The Matrix Revolutions

Η ηθοποιός είχε βραβευθεί και με Emmy
29 Ιουλίου 2022 08:58
Πέθανε η Mary Alice, γνωστή ως Oracle του The Matrix Revolutions

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Mary Alice, που είναι ευρέως γνωστή για το ρόλο της ως Oracle στο The Matrix Revolutions, με την ηλικία της όμως να μην επιβεβαιώνεται καθώς υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες πως ήταν είτε 80, είτε 84 είτε 85 ετών. Τον θάνατό της επιβεβαίωσε το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης την Πέμπτη 28 Ιουλίου, το οποίο ανέφερε ότι προήλθε από φυσικά αίτια, αν και δε δόθηκε καμία περαιτέρω πληροφορία επ'αυτού. 

Η Mary Alice είχε αντικαταστήσει την Gloria Foster ως Oracle μετά τον θάνατό της, μόνο για το Matrix Revolutions, εκεί όπου μάλιστα ερμηνεύει την τελευταία ατάκα της original τριλογίας των Matrix ταινιών. Είχε πρωταγωνιστήσει επίσης στο Malcolm X του Spike Lee, στο "Bonfire of the Vanities" του Brian De Palma, ενώ είχε βραβευτεί και με Tony Α' γυναικείου ρόλου για την θεατρική παράσταση του "Fences" το 1987. 

Βραβεύτηκε επίσης με Emmy Β' Γυναικείου ρόλου το 1993 για το ρόλο της ως Marguerite Peck στη σειρά "I'll Fly Away", ενώ δύο χρόνια αργότερα έλαβε τη δεύτερη υποψηφιότητα για Tony Α' Γυναικείου για την παράσταση "Having Our Say". 

Δεκάδες συνεργάτες, φίλοι, γνωστοί και αστέρες του Χόλυγουντ που την γνώρισαν την αποχαιρέτησαν μέσα από το Twitter όπως η βραβευμένη με Όσκαρ, Viola Davis, και ο Colman Domingo των "Euphoria" και "The Walking Dead".