Πέθανε ο ηθοποιός Bernard Cribbins, γνωστός για το "crying meme" και το Doctor Who

Σε ηλικία 93 ετών
28 Ιουλίου 2022 12:32
Πέθανε ο ηθοποιός Bernard Cribbins, γνωστός για το "crying meme" και το Doctor Who

Ο βετεράνος ηθοποιός Bernard Cribbins έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, όπως επιβεβαίωσαν εκπρόσωποί του στο Deadline.

Ο εμβληματικός Βρετανός ηθοποιός είναι γνωστός στην pop κουλτούρα χάρη στο "crying meme" που έγινε viral και χρησιμοποιείται ευρέως μέχρι και σήμερα στα social media. Πρόκειται για σκηνή από τη σειρά "Doctor Who" όπου πρωταγωνίστησε ως Wilfred Mott, παππούς της Donna Noble (Catherine Tate), μια από τις δημοφιλέστερες συντρόφους του.

Ήταν επίσης ο αφηγητής της παιδικής σειράς The Wombles και είχε πρωταγωνιστήσει στο The Railway Children (1970). Επίσης, είχε εμφανιστεί αρκετές φορές στη βρετανική σαπουνόπερα, "Coronation Street", ενώ είχε διαγράψει και μια επιτυχημένη καριέρα ως μουσικός με δύο top-10 επιτυχίες το 1962, χάρη στα τραγούδια "Hole in the Ground" και "Right Said Fred".

O Cribbins είχε πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις σε ταινίες όπως το "Frenzy" (1972) του Alfred Hitchcock. To 2011 του απονεμήθηκε το αστέρι του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (OBE δηλαδή Order of the British Empire), το οποίο τιμά ανθρώπους των τεχνών και των επιστημών. 

"Ο αγαπημένος ηθοποιός Bernard Cribbins OBE απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών. Η καριέρα του διήρκεσε επτά δεκαετίες με τόσο διαφορετικές δουλειές, από ταινίες όπως τα "The Railway Children" και τη σειρά "Carry On", το επιτυχημένο τραγούδι Right Said Fred της δεκαετίας του '60, έναν περιβόητο καλεσμένο στο Fawlty Towers και την αφήγηση του στο The Wombles.
Εργάστηκε μέχρι τα 90 του χρόνια, ενώ πρόσφατα εμφανίστηκε στο Doctor Who και στη σειρά Old Jack's Boat. Πέρυσι έχασε την επι 66 χρόνια σύζυγό του, Gill.

Η συμβολή του Bernard στη βρετανική ψυχαγωγία είναι αδιαμφισβήτητη. Ήταν μοναδικός, αντιπροσωπεύοντας το καλύτερο της γενιάς του, και θα λείψει πολύ σε όλους όσοι είχαν την ευχαρίστηση να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του." γράφει η ανακοίνωση του εκπροσώπου του.