Paul Sorvino: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός του "Goodfellas"

Βύθισε στη θλίψη το Χόλιγουντ και τους οικείους του
25 Ιουλίου 2022 22:11
Paul Sorvino: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός του "Goodfellas"

Ο Paul Sorvino έφυγε από την ζωή σε ηλικία 83 ετών σήμερα, από φυσικά αίτια αν και πάλευε εδώ και καιρό με διάφορα θέματα υγείας τα τελευταία χρόνια. 

Την ανακοίνωση έκανε ο ατζέντης του Roger Neal εκ μέρους της συζύγου του, Dee Dee Sorvino, η οποία ήταν στο πλευρό του όταν ο γνωστός ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή. 

Τον Sorvino οι περισσότεροι θα τον θυμούνται για τον ρόλο του Paulie Cisero aka Big Paulie στην κλασική γκανγκστερική ταινία, "Goodfellas" (1990) του Μάρτιν Σκορσέζε. Από το cast του "Goodfellas" ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρέτησε τον περασμένο Μάιο τον εμβληματικό Ray Liotta. Ακόμη ένας μεγάλος ρόλος του ήταν στη σειρά Law & Order (Νόμος & Τάξη) όπου για 31 επεισόδια έπαιξε τον Detective Philip Cerreta. 

Έπαιξε επίσης απέναντι σε έναν νεαρό Αλ Πατσίνο στο The Panic In Needle Park (1971), στο "A Touch of Glass" που είχε κερδίσει και Oscars και στο Reds (1981) μαζί με τον Warren Beatty. Άλλες κινηαμτογραφικές παραγωγές στο ρεζουμέ του περιλαμβάνουν τον ρόλο του ως Χένρι Κίσινγκερ στο "Nixon" του Oliver Stone", καθώς και στα:  The Day of the Dolphin, Oh, God!, The Gambler, Cruising, Bulworth, Romeo + Juliet, The Cooler, και Mambo Italiano.

Είχε σημειώσει κι άλλες τηλεοπτικές εμφανίσεις με διάφορους β' και guest ρόλους στα:  Moonlighting, Murder She Wrote, Star Trek: The Next Generation, Elementary, The Goldbergs and Criminal Minds: Beyond Borders  και πιο πρόσφατα στο The Godfather of Harlem ως Frank Costello.