Heat 2: Ο Michael Mann επιβεβαιώνει ότι το sequel "ψήνεται" ήδη

Ο σκηνοθέτης μιλάει για την "πολύ μεγάλη" συνέχεια που ετοιμάζει
21 Ιουλίου 2022 12:27
Heat 2: Ο Michael Mann επιβεβαιώνει ότι το sequel "ψήνεται" ήδη

Πριν μερικό καιρό ο Michael Mann αποκάλυψε τις προθέσεις του να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το sequel βιβλίο του Heat. Αναμφίβολα της πιο επιτυχημένης ταινίας του και μια εκ των καλύτερων noir θρίλερ ταινιών στην ιστορία. 

Ο Mann βρέθηκε καλεσμένος στο WTF podcast του Marc Maron και αποκάλυψε κάτι το απρόσμενο για το που βρίσκεται το sequel του Heat, του οποίου η ιστορία θα μιμείται αυτή του "Godfather Part II" και θα διαδραματίζεται σε δύο χρονικές περιόδους. Όταν ο Maron τον ρώτησε εάν οι εργασίες για το Heat 2 έχουν ξεκινήσει, ο Mann του είπε: "Ναι, δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό όμως, αλλά ναι.". 

Κάτι που σημαίνει ότι ίσως να είναι ήδη έτοιμο το διασκευασμένο σενάριο του Heat 2, το οποίο περιγράφει ως μια "πολύ μεγάλη ταινία", σε αντίθεση με την πιο σφιχτή παραγωγή του πρώτου φιλμ. Αν και πρόκειται για sequel ιστορία, η ταινία θα διαδραματίζεται περισσότερο στο παρελθόν και θα διηγηθεί τις ιστορίες των Detective Vincent Hanna (Al Pacino), Neil McCauley (Robert De Niro), Chris Shiherlis (Val Kilmer) και Nate (Jon Voight) πολλά χρόνια πριν τα γεγονότα της πρώτης ταινίας. 

"Ήθελα πάντοτε να εξερευνήσω τις ζωές αυτών των τύπων πριν γίνουν όλα αυτά. Επίσης να βρω ένα τρόπο να φέρω το παρελθόν στο παρόν, όπου το παρόν είναι το 2002 δηλαδή επτά χρόνια μετά τα γεγονότα του Heat", είπε χαρακτηριστικά ο Mann. 

Ωστόσο το τι θα κάνει με το casting είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό όταν ο Al Pacino είναι 82 ετών, ο χαρακτήρας του De Niro δε γίνεται να επιστρέψει τουλάχιστον για το sequel timeline και ο Val Kilmer έχει αποσυρθεί από την υποκριτική εξαιτίας του καρκίνου στον λαιμό, ο οποίος έχει επηρεάσει την ομιλία του. O Mann ανέφερε πως "θα έπρεπε να είναι έξι χρόνια μικρότεροι από όσο ήταν όταν γύρισαν το Heat", επομένως δύσκολα να τους δούμε είτε έτσι είτε με κάποιο de-aging CGI και μάλλον θα έχουμε να κάνουμε με recasting. 

Σε αυτό το κομμάτι ήδη τη "λύση" έχει δώσει ο Αλ Πατσίνο, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του έχρισε τον Timothée Chalamet ως αντικαταστάτη του. 

Όπως και να έχει το Heat 2 βρίσκεται σε αρκετά πρώιμα στάδια ανάπτυξης και μια επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει πέραν από αυτή δια στόματος Michael Mann. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιο στούντιο το αναλάβει ή εάν θα καταλήξει και σε κάποια streaming υπηρεσία.