Το Netflix θα εξαγοράσει το στούντιο της ταινίας LEGO

Ενισχύει το δυναμικό του με μια ταλαντούχα animation ομάδα
20 Ιουλίου 2022 15:36
Το Netflix θα εξαγοράσει το στούντιο της ταινίας LEGO

Πριν μερικές ώρες το Netflix έκανε γνωστό πως για ένα ακόμη τρίμηνο έχασε συνδρομητές, με τις απώλειες να προσεγγίζουν αυτή τη φορά το ένα εκατομμύριο. Ωστόσο, η εταιρία βλέπει φως στο τούνελ και έτσι δε σταματά τις επενδύσεις, ανακοινώνοντας μαζί με τα οικονομικά της αποτελέσματα μια νέα εξαγορά.

Συγκεκριμένα, ο streaming κολοσσός σκοπεύει να εντάξει στο δυναμικό του το ταλαντούχο animation στούντιο Animal Logic. Πρόκειται για την ομάδα που κρύβεται πίσω από διάφορες τρομερά επιτυχημένες ταινίες, όπως είναι για παράδειγμα τα Happy Feet και The Lego Movie.

Απευθυνόμενη στους επενδυτές της, η εταιρία τόνισε:

Σήμερα ανακοινώσαμε ότι θα αποκτήσουμε το κορυφαίο animation στούντιο Animal Logic, με περίπου 800 καταπληκτικούς ανθρώπους, κυρίως στο Σίδνεϊ και στο Βανκούβερ, το οποίο θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των δυνατοτήτων παραγωγής μας στην κατηγορία του animation, ενισχύοντας τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε μια animation ομάδα παγκόσμιας κλάσης.

Η ανακοίνωση του Netflix επισημαίνει πως η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022.

Για την ιστορία, οι δύο εταιρίες συνεργάζονται ήδη σε δύο ταινίες, το The Magician’s Elephant που αναμένεται το 2023 και στην πρώτη animated ταινία του Ron Howard, το The Shrinking of Treehorn.