Netflix: Νέα βουτιά για τους συνδρομητές - Έχασε σχεδόν 1 εκ. ακόμη

Αλλά περίμενε να χάσει σχεδόν τους διπλάσιους
20 Ιουλίου 2022 09:54
Netflix: Νέα βουτιά για τους συνδρομητές - Έχασε σχεδόν 1 εκ. ακόμη

Το Netflix έχασε 200.000 συνδρομητές από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο και σύμφωνα με τα νέα οικονομικά αποτέλεσμά του, για το 2ο τρίμηνο της χρονιάς, από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο, οι συνδρομητές έπεσαν κι άλλο.

Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε τα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 αποκαλύπτοντας ότι έχασε 970.000 συνδρομητές. Μάλιστα, σε αυτή την περίοδο είδαμε και τη μεγάλη κυκλοφορία του Stranger Things 4 Part 1.

Ο streaming “γίγαντας” επιβεβαίωσε ότι έχει τώρα 220,67 εκατομμύρια συνδρομητές (μέχρι το τέλος του Ιουνίου), ένας αριθμός μειωμένος σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, όπου οι ενεργές συνδρομές ήταν 221,64 εκ. Η απώλεια αυτή είναι στην πραγματικότητα καλύτερη από ό,τι είχε προβλέψει η υπηρεσία. Συγκεκριμένα, ο CFO Spence Newman είχε εικάσει παλιότερα ότι το Netflix θα έχανε 2 εκατομμύρια συνδρομητές, αλλά έπεσε έξω.

Επιπροσθέτως, το Netflix προβλέπει ότι θα έχει κέρδη για το 3ο τρίμηνο, με 1 εκατομμύριο νέους συνδρομητές από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το περασμένο τρίμηνο, το Netflix είχε πει ότι η παγκόσμια οικονομία φταίει για τους συνδρομητές που έχει χάσει, ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και η κοινή χρήση των λογαριασμών που κάνουν οι χρήστες. Μάλιστα, όσον αφορά το τελευταίο, η εταιρία έχει λάβει ήδη τα μέτρα της και εχθές ανακοίνωσε ότι η νέα τακτική της θα πάει σε νέες περιοχές, όπου οι χρήστες θα αναγκάζονται να πληρώσουν κάτι εξτρά.

Τέλος, το Netflix επιβεβαίωσε ότι η νέα βαθμίδα συνδρομής με διαφημίσεις που γίνεται σε συνεργασία με την Microsoft θα καταφθάσει στις αρχές του 2023.