O Russell Crowe επέμενε να έχει ο Δίας του ελληνική προφορά στο Thor: Love and Thunder

Είχε μια διαφωνία με τον σκηνοθέτη Taika Waititi ως προς την προφορά του
15 Ιουλίου 2022 13:03
O Russell Crowe επέμενε να έχει ο Δίας του ελληνική προφορά στο Thor: Love and Thunder

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ THOR: LOVE & THUNDER


Ο Russell Crowe και ο Taika Waititi είχαν μια διαφωνία σχετικά με την προφορά που θα είχε ο Δίας στο Thor: Love & Thunder. Ο Νεοζηλανδός σκηνοθέτης ήθελε τον "Zeus" να μιλάει με βρετανική προφορά, όπως ο Lawrence Olivier στο Clash of the Titans, αλλά ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε μια διαφορετική άποψη, που κρίνοντας από το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. 

Στην ταινία ο Crowe μιλάει ως Δίας με βαριά ελληνική προφορά από αυτήν που οι περισσότεροι είχατε όταν δίνατε για Lower ή όταν αρχίζετε να συνομιλείτε με τουρίστα και του δίνετε οδηγίες. Ο Waititi μίλησε στο Insider για αυτή τη διαφωνία που είχε με τον αστέρα της ταινίας του λέγοντας: 

Στην πραγματικότητα το συζητήσαμε εκτενώς το συγκεκριμένο θέμα της προφοράς. Αναρωτιόμασταν εάν κάποιος έκανε μια ελληνική προφορά ενός Έλληνα θεού, θα ήταν μια κοροϊδία; Ή θα παραήταν χαζό; Και ο Russell ήθελε πολύ να μιλάει με ελληνική προφορά, αλλά εγώ δεν ήμουν σίγουρος. Οπότε καταλήξαμε με δύο βερσιόν της κάθε σκηνής με τον Russell, μια με ελληνική και μια με βρετανική προφορά. 

Ναι, κάθε σκηνή του Δία στο Thor: Love & Thunder γυρίστηκε από δυο φορές γιατί ο Waititi δεν ήταν σίγουρος ποια θα ταίριαζε. 

Την άποψή μας για το Thor: Love and Thunder, που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης θα βρείτε πατώντας εδώ

Η επίσημη σύνοψη του Thor: Love and Thunder έχει ως εξής: 

Η ταινία βρίσκει τον Thor σε ένα ταξίδι που όμοιό του δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά: την αναζήτηση της εσωτερικής του ηρεμίας, αλλά η απόσυρσή του διακόπτεται από έναν γαλαξιακό δολοφόνο, τον Gorr the God Butcher, ο οποίος ζητά την εξόντωση όλων των θεών. Για να αντιμετωπίσει την απειλή, ο Thor στρατεύει την King Valkyrie, τον Korg και την πρώην του, Jane Foster, η οποία -προς έκπληξη του Thor- και ανεξήγητα κραδαίνει το μαγικό του σφυρί, το Mjolnir, ως την Mighty Thor. Μαζί θα ξεκινήσουν μια οδυνηρή κοσμική περιπέτεια για να αποκαλύψουν το μυστήριο πίσω από την δίψα για εκδίκηση του God Butcher και να τον σταματήσουν πριν είναι αργά. 

Το cast περιλαμβάνει τους Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tessa Thompson και Jaimie Alexander να επιστρέφουν ως Thor, Jane Foster (τη νέα Mighty Thor), Valkyrie και Lady Sif αντίστοιχα. O Russell Crowe θα παίξει τον Δία, ο Christian Bale υποδύεται τον κακό "Gorr the Butcher", ενώ οι Chris Pratt, Karen GillanDave Bautista και Pom Klementieff θα υποδυθούν τους Star-Lord, Nebula, Drax και Mantis, μαζί με τους Groot (Vin Diesel) και Rocket Racoon (Bradley Cooper), στη νέα σύνθεση των Guardians of the Galaxy. Στα "easter eggs" του cast ο Matt Damon επιστρέφει ως Fake Loki, μαζί με τον Sam Neill ως Fake Odin και την Melissa McCarthy ως Fake Hela. 

Το Thor: Love and Thunder προβάλλεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους.