Heat 2: O Michael Mann θέλει την sequel ταινία - Θα παίζουν οι De Niro, Pacino και Val Kilmer;

Η sequel νουβέλα που έγραψε πρόσφατα οδεύει προς τη μεγάλη οθόνη
06 Ιουλίου 2022 17:05
Heat 2: O Michael Mann θέλει την sequel ταινία - Θα παίζουν οι De Niro, Pacino και Val Kilmer;

Αναμφίβολα το Heat του Michael Mann θεωρείται μια από τις καλύτερες ληστρικές ταινίες όλων των εποχών και ένα από τα καλύτερα noir θρίλερ των '90s. Από το 1995 το "Heat" έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών "masterclass" και υπόδειγμα για το πώς να στήσει κανείς μια εξαιρετική ληστρική ταινία. 

Ο Mann με την Meg Gardiner κατάφερε να επιστρέψει στον "κόσμο" του Heat μέσα από το sequel βιβλίο με τίτλο "Heat 2", που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Αύγουστο. Μιλώντας σε πρόσφατη συνέντευξη στο Empire Magazine ο διάσημος σκηνοθέτης αποκάλυψε τα πλάνα του για να μεταφέρει το Heat 2 στη μεγάλη οθόνη. 

Όπως ο ίδιος αναφέρει: "Κυριολεκτικά το έχω σχεδιάσει για να γίνει ταινία. Θα είναι μια μετριόφρων ταινία; Όχι. Θα είναι μια πανάκριβη σειρά; Όχι. Θα είναι μια μεγάλη ταινία."

Θέλει λοιπόν διακαώς να γίνει ταινία το Heat 2 αλλά τίθεται μετά ένα άλλο ερώτημα: Θα παίζει κανείς από το πρωτότυπο επικό cast με τους Al Pacino, Robert De Niro και Val Kilmer; Ο Michael Mann με κάθε ειλικρίνεια αναφέρει ότι λόγω της χρονολογίας που λαμβάνει χώρα η "sequel" ιστορία (στα τέλη του '80 με αρχές 2000), πρόκειται ουσιαστικά για prequel καθώς λαμβάνει χώρα επτά χρόνια πριν τα γεγονότα της ταινίας. Επομένως θα προχωρούσε σε recast των προαναφερθέντων ηθοποιών με νεαρότερους: 

Τους λατρεύω και τους τρεις τους αλλά θα πρέπει να είναι έξι χρόνια μικρότεροι από όσο ήταν όταν γύρισαν το Heat. 

Επίσης ο Mann αναφέρεται στο πως η ποπ κουλτούρα διατήρησε ψηλά το "Heat" στη συνείδηση των θεατών, καθώς χάρη στις DVD/Blu-ray κυκλοφορίας και τελευταία με τη διάθεσή τους στις streaming υπηρεσίες, ο κόσμος ακόμη το βλέπει. 

Έχει διατηρήσει τη θέση του στην κουλτούρα. Είναι γνωστό αυτό. Θα μπορούσε να παραπλανήσω τον εαυτό μου ότι το γνωρίζουν όλοι, αλλά όταν έχεις μια εξέχουσα θέση στις κυκλοφορίες 20 χρόνια μετά, βλέπεις ότι το πράμα έχει ριζώσει. Ο κόσμος το βλέπει ακόμη και εξακολουθεί να μιλάει για αυτό. Έχει γίνει σαν μάρκα. Σαν ένα σύμπαν του "Heat" κατά κάποιον τρόπο, και αυτό σίγουρα δικαιολογεί μια πολύ μεγάλη φιλόδοξη ταινία. 

 

Ο Αλ Πατσίνο, από την πλευρά, του έδωσε ήδη άτυπα την σκυτάλη στον ηθοποιό που θα ήθελε να τον υποδυθεί στο sequel. Μιλώντας στο Variety αποκάλυψε ότι ο Timothée Chalamet θα ήθελε να ήταν αυτός που θα έπαιζε τον νεαρό ντετέκτιβ Vincent Hanna. 

Θέλω να πω είναι ένας φοβερός ηθοποιός και πολύ εμφανίσιμος" είπε ο Pacino. 

Ακόμη μια ταινία Heat 2 δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε έχει πάρει το πράσινο φως, ωστόσο, δεν αποκλείεται κάποιο στούντιο να θέλει να επενδύσει σε ένα τέτοιο project που κουβαλάει αναμφίβολα μεγάλη κληρονομιά.