H νέα ταινία των Minions κατακτά τον κόσμο και το παγκόσμιο box office

Η τρέλα για τα κίτρινα πλασματάκια επέστρεψε με το Minions: The Rise of Gru
05 Ιουλίου 2022 13:54
H νέα ταινία των Minions κατακτά τον κόσμο και το παγκόσμιο box office

H φρενίτιδα των Minions επιστρέφει δριμύτερη χάρη στη νέα ταινία τους με τίτλο "Minions: The Rise of Gru", η οποία κυριολεκτικά κατέκτησε το παγκόσμιο box office, και κατέρριψε τις ελπίδες των Disney και Pixar για μια καλή πορεία του "Lightyear". 

H "Άνοδος του Γκρου" της Illumination κατάφερε να ξεπεράσει ήδη τα $200 εκατομμύρια σε εισπράξεις παγκοσμίως και αναμένεται απλώς η τελική συγκομιδή του τριημέρου, την ώρα που μόνο στις ΗΠΑ πραγματοποίησε ένα απίθανο ντεμπούτο με $125 εκατ. εισπράξεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξανεμιστούν οι ελπίδες του Lightyear της Pixar το οποίο το ίδιο τριήμερο έφερε μόλις λίγο πάνω από τα $6.5 εκατομμύρια. 

Η συνολική συγκομιδή του φιλμ της Pixar, δεν έχει φτάσει στα επίπεδα που θα ήθελε η Disney καθώς μετράει $189.1 εκατομμύρια εισπράξεις παγκοσμίως, με το budget της παραγωγής να αγγίζει τα $200 εκατομμύρια. 

Στην όλη "επάνοδο' των αξιολάτρευτων κίτρινων πλασμάτων συνέβαλλε και μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια της Universal Pictures, η οποία λέγεται ότι είναι από τις ακριβότερες -αν όχι η ακριβότερη- στην ιστορία, η οποία γέννησε και το trend στο TikTok με τα "Gentle Minions" όπου ο κόσμος πηγαίνει να δει την ταινία ντυμένος με κοστούμι. 

Στο εν λόγω φιλμ δανείζουν τις φωνές τους οι: Steve Carell ως Gru, Taraji P. Henson ως Belle Bottom, Alan Arkin ως Wild Knuckles, Lucy Lawless ως Nunchuk, Michelle Yeoh ως Master Chow, Jean-Claude Van Damme ως Jean Clawed, Russell Brand ως Dr. Nefario, Julie Andrews ως Marlena Gru, Dolph Lundgren ως Svengeance, Danny Trejo ως Stronghold, RZA και Pierre Coffin ως τη φωνή των Minions.

Η σύνοψη του Minions: The Rise of Gru έχει ως εξής: 

Η μεγαλύτερη σειρά animation στην ιστορία και το παγκόσμιο φαινόμενο του box-office, μας φέρνει την ανείπωτη ιστορία του 12χρονου αγοριού που ονειρευόταν να γίνει ο μεγαλύτερος κακός του κόσμου, με το Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου. Βρισκόμαστε στην καρδιά της δεκαετίας του ’70, όπου όλοι έχουν λουλούδια στα μαλλιά και χρωματιστά παντελόνια και ο μικρός Γκρου μεγαλώνει στα προάστεια. Ως φανατικός οπαδός μια ομάδας σούπερ κακών με το όνομα «Vicious 6», ο Γκρου θέλει να γίνει αρκετά κακός ώστε μια μέρα να μπορέσει να γίνει μέλος της ομάδας τους. Ευτυχώς, στην προσπάθειά του να σπείρει το χάος, τον βοηθούν οι μικροί του ακόλουθοι, τα λατρεμένα Minions.

Όλοι μαζί, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ, ο Μπομπ και ο Όττο, ένα νέο minion με «σιδεράκια» στα δόντια και με την απεριόριστη επιθυμία να είναι αρεστός σε όλους, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους καθώς ετοιμάζονται να πειραματιστούν με τα πρώτα τους όπλα και να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους μυστικές αποστολές. Όταν οι «Vicious 6» απομακρύνουν τον ηγέτη τους, τον θρυλικό πολεμιστή Wild Knuckles, ο Γκρου περνάει από συνέντευξη για να γίνει το νεότερο μέλος της ομάδας τους. Όμως αυτή η προσπάθεια δεν πηγαίνει καθόλου καλά (για να το θέσουμε κομψά) και όλα γίνονται πολύ χειρότερα αφού ο Γκρου τους ξεγελάει. Τελικά, θα καταλήξει να γίνει ο ίδιος θανάσιμος εχθρός του απόλυτου κακού. Ενώ όλοι τον καταδιώκουν, ο Γκρου θα στραφεί σε μια απρόσμενη πηγή για πάρει καθοδήγηση. Στον ίδιο τον Wild Knuckles. Εκεί θα ανακαλύψει ότι ακόμα και οι πιο κακοί χρειάζονται μια βοήθεια από έναν φίλο.

Το Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου θα κάνει πρεμιέρα τον Αύγουστο στους ελληνικούς κινηματογράφους, ενώ ήδη προβάλλεται στους κινηματογράφους ανά τον κόσμο.