Ο James Cameron ίσως δε σκηνοθετήσει τα Avatar 4 και 5

Ο θρυλικός σκηνοθέτης μίλησε για το franchise
04 Ιουλίου 2022 15:35
Ο James Cameron ίσως δε σκηνοθετήσει τα Avatar 4 και 5

Ο James Cameron έφερε στη μεγάλη οθόνη το Avatar το 2009 και αυτό έμελλε να γνωρίσει τεράστια επιτυχία και να μετατραπεί πολύ γρήγορα σε ένα franchise «γίνταντα». Παρόλο που πέρασαν πάρα πολλά χρόνια μέχρι να δούμε κάτι από το sequel, γνωρίζουμε ότι ο θρυλικός σκηνοθέτης ετοιμάζει τέσσερις συνολικά ταινίες, με την τελευταία, να κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2028.

Το Avatar: The Way Of Water, βγαίνει στους κινηματογράφους αυτόν τον Δεκέμβριο και η 3η ταινία που δεν έχει ακόμη τίτλο, θα ακολουθήσει το 2024. Στη συνέχεια, τα Avatar 4 και Avatar 5 θα γυρίζονται μαζί. Ωστόσο, παρόλο που ο Cameron επέστρεψε για τα Avatar 2 και Avatar 3, δεν είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψει και για τα δύο τελευταία φιλμ του franchise, τουλάχιστον στη σκηνοθεσία. Αυτό μεταφέρει στο Empire που έχει το αποκλειστικό.

Το Empire Magazine είχε στο εξώφυλλό του αυτόν τον μήνα το Avatar: The Way of Water και ο θρυλικός σκηνοθέτης μίλησε για τα σχέδιά του και για τις μεταγενέστερες ταινίες του franchise. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι υπάρχει η πιθανότητα να διορίσει κάποιον άλλον ως σκηνοθέτη για να ολοκληρώσει αυτό το saga.

Έχω κάποια άλλα πράγματα που αναπτύσσω παράλληλα με τα Avatar και τα οποία είναι συναρπαστικά. Νομίζω ότι τελικά με την πάροδο του χρόνου -δεν ξέρω αν θα είναι μετά την 3η ή την 4η ταινία- θα θέλω να δώσω τη σκυτάλη σε έναν σκηνοθέτη που εμπιστεύομαι, έτσι ώστε να πάω και να κάνω κάποια άλλα πράγματα που επίσης με ενδιαφέρουν. Ή μήπως όχι; Δεν ξέρω.

Avatar 2: Δείτε τη Na'vi χαρακτήρα της Kate Winslet στο sequel του James Cameron (ΦΩΤΟ)

To Avatar έχει έναν κόσμο που δημιούργησε ο ίδιος ο Cameron και εκείνος ακούγεται ιδιαίτερα ενθουσιασμένος για το που θα πάει η ιστορία στις επόμενες ταινίες.

Ό,τι χρειάζεται να πω για την οικογένεια, τη βιωσιμότητα, το κλίμα, τον φυσικό κόσμο, τα θέματα που είναι σημαντικά για μένα στην πραγματική, αλλά και στην κινηματογραφική μου ζωή, μπορώ να τα πω εδώ. Ενθουσιάστηκα πολύ.

Ελπίζω πραγματικά να τα καταφέρω, αλλά αυτό εξαρτάται και από τις δυνάμεις της αγοράς. Το Avatar 3 ετοιμάζεται. Ελπίζω πραγματικά να καταφέρουμε να κάνουμε και τα Avatar 4 και Avatar 5 γιατί τελικά έχουμε να πούμε μια μεγάλη ιστορία. Το έπος μόλις ξεκινά. Αφήστε το επόμενο όραμα του James Cameron να ξεκινήσει.

Η σύνοψη του Avatar: Way of the Water έχει ως εξής:

Το Avatar: The Way of Water διαδραματίζεται πάνω από 10 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και ξεκινά να διηγείται την ιστορία της οικογένειας των Sully (Jake, Neytiri και των παιδιών τους), τα βάσανα που τους ακολουθούν, τα άκρα που θα φτάσουν για να παραμείνουν ασφαλείς, τις μάχες που θα δώσουν για να παραμείνουν ζωντανοί και τις τραγωδίες που θα υπομένουν.

Στο sequel πρωταγωνιστούν οι: Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement, Giovanni Ribisi και Kate Winslet.

Το Avatar: The Way of Water θα κυκλοφορήσει στις 15 Δεκεμβρίου στους ελληνικούς κινηματογράφους.