Harry Potter: Η Warner Bros. αλλάζει ρότα και στηρίζει την J.K. Rowling

Κάποτε η Warner Bros. είχε αποστασιοποιηθεί από τη διάσημη συγγραφέα λόγω αμφιλεγόμενων σχολίων
01 Ιουλίου 2022 13:18
Harry Potter: Η Warner Bros. αλλάζει ρότα και στηρίζει την J.K. Rowling

Τα τελευταία δύο χρόνια περίπου η J.K. Rowling έχει δεχθεί σφοδρά πυρά για πολλά από τα αμφιλεγόμενα σχόλια που έχει πραγματοποιήσει δημόσια σχετικά με τις διακρίσεις ανάμεσα στα φύλα και τις σεξουαλικές προτιμήσεις των ατόμων. 

Η Warner Bros. στον απόηχο των σχολίων τότε είχε φροντίσει να αποστασιοποιηθεί από τη διάσημη συγγραφέα και δημιουργό των βιβλίων του Harry Potter. Παρόλα αυτά συνέχισε τη συνεργασία μαζί της για το franchise του Wizarding World και τις Fantastic Beasts ταινίες. 

Το θέμα ξεκίνησε όταν ο Tom Felton που όλοι γνωρίζετε ως Draco Malfoy μιλούσε στο Sky News, με το δημοσιογράφο να επιχειρεί να τον ρωτήσει για την J.K. Rowling και τις διαμάχες που έχουν προκληθεί. Οι ατζέντηδες του ηθοποιού διέκοψαν τον δημοσιογράφο σε εκείνο το σημείο και εξέδωσαν αργότερα ανακοίνωση, ισχυριζόμενοι ότι η Rowling δεν σχετίζεται ούτε με τον Felton ούτε με την Warner πλέον. 

Μόνο που λίγες ώρες αργότερα η Warner Bros. έβγαλε ανακοίνωση μέσω του Variety υπερασπίζοντας, ουσιαστικά, τη Rowling ως ένδειξη πως οι σχέσεις του βαίνουν καλώς. 

Διαβάστε τη δήλωση της Warner Bros. προς υπεράσπιση της Rowling: 

H Warner Bros. και η J.K. Rowling διατηρούν μια δημιουργική, παραγωγική και ικανοποιητική συνεργασία τα τελευταία 20 χρόνια. Είναι μια από τις πιο επτυχημένες αφηγήτριες και συγγραφείς του κόσμου και είμαστε περήφανοι που είμαστε το στούντιο, που ενσαρκώνει το όραμα, τους χαρακτήρες και τις ιστορίες της, όχι μόνο τώρα αλλά και για πολλές δεκαετίες ακόμα. Η ανακοίνωση που εξέδωσε ένα τρίτο ενημερωτικό μέσο τη Δευτέρα, αντικρούει αυτή την άποψη. Η δήλωση ήταν ολοκληρωτικά λανθασμένη και το Warner Bros. Studio Tour London μετανιώνει που συνέβη εκείνη την ημέρα. 

Παλιότερα οι βασικοί αστέρες των Χάρι Πότερ ταινιών όπως ο Ντάνιελ Ράντκλιφ και η Έμμα Γουάτσον είχαν κατακρίνει τα σχόλια της Ρόουλινγκ, που είχαν προκαλέσει σάλο. Φαίνεται πως ενώ είχε δοθεί η εντύπωση πως οι αποστάσεις μεταξύ Warner Bros και Rowling θα διατηρηθούν, πλέον γίνεται ξεκάθαρο ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.