Μήνυση ύψους $1.5 εκατ. στη Lena Headey για τον κομμένο της ρόλο στο Thor: Love and Thunder

Τη μήνυση επέβαλε το πρώην πρακτορείο της "Cersei Lannister" του "Game of Thrones"
30 Ιουνίου 2022 19:08
Μήνυση ύψους $1.5 εκατ. στη Lena Headey για τον κομμένο της ρόλο στο Thor: Love and Thunder

Σε νομικούς μπελάδες μπήκε η Lena Headey, σταρ της σειράς Game of Thrones, που όλοι αναγνωρίζουμε για το ρόλο της ως Cersei Lannister. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Variety, το πρώην πρακτορείο της απέστειλε μήνυση ύψους $1.5 εκατομμυρίων λόγω απλήρωτων προμηθειών που σχετίζονται με μια σειρά από έργα που συμμετείχε συμπεριλαμβανομένου και του Thor: Love & Thunder

Πράγματι, χάρη στη μήνυση αποκαλύπτεται ότι η Headey θα συμμετείχε στο πολυαναμενόμενο φιλμ της Marvel Studios, όμως ο ρόλος της κόπηκε από το τελικό cut

Το πρώην πρακτορείο της ονομαζόταν "Troika" όταν υπέγραψε σε αυτό το 2005 και το 2020 άλλαξε την ονομασία της σε YMU. Μάλιστα, το πρακτορείο της υποστηρίζει ότι η Headey του χρωστάει τουλάχιστον $500.000, δηλαδή περίπου το 7% της αμοιβής της, για τις απολαβές της από το Thor: Love & Thunder.  

Η Headey αποχώρησε από την Troika/YMU τον Μάιο του 2020, αλλά το πρακτορείο υποστηρίζει ότι του χρωστάει προμήθειες από διάφορα projects όπως το "9 Bullets" και τη σειρά "Rita" του Showtime. Στην τελευταία η Headey θα έπαιζε τον πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά τελικά η σειρά δεν προχώρησε πέραν του πιλότου. Από την πλευρά της Headey υποστηρίζει πως παλιότερα δεν είχε υπογραφεί κάποια γραπτή συμφωνία είτε με το πρώην πρακτορείο ή τον πρώην ατζέντη της, Michael Duff, διότι όλοι οι εμπλεκόμενοι ενεργούσαν βάσει προφορικής συμφωνίας. 

Εκπρόσωποι της Headey και της Marvel δεν έχουν πραγματοποιήσει κάποια επίσημη δήλωση μέχρι την ώρα γραφής του άρθρου, ύστερα από αίτημα του Variety. 

Το Thor: Love and Thunder θα κάνει πρεμιέρα στις 7 Ιουλίου 2022 στους ελληνικούς κινηματογράφους.