Marvel: Κρατούσε σε Excel το που βρίσκονται τα δικαιώματα του κάθε χαρακτήρα για να μη χάνονται

Το χάος των δικαιωμάτων και τα νομικά ζητήματα που εμπλέκονται
24 Ιουνίου 2022 14:53
Marvel: Κρατούσε σε Excel το που βρίσκονται τα δικαιώματα του κάθε χαρακτήρα για να μη χάνονται

Ο πρώην δικηγόρος της Marvel Studios, Paul Sarker επιφύλασσε κι άλλες ζουμερές αποκαλύψεις για τα παρασκήνια του MCU, εκτός από το τι παθαίνουν οι ηθοποιοί όταν πετάνε spoilers

Όντας για πάρα πολύ καιρό ο νομικός σύμβουλος αυτής της κινηματογραφικής αυτοκρατορίας, μίλησε στο podcast του Better Call Paul, για το πως η Marvel Studios οργάνωνε αυτόν τον τεράστιο όγκο πληροφοριών. Η δουλειά του γινόταν ακόμη πιο πολύπλοκη για τον Sarker και την ομάδα του όταν οι συμφωνίες δικαιωμάτων με την Marvel περιλάμβαναν περισσότερους από έναν χαρακτήρες. Ιδιαίτερα σε αυτό το φαινόμενο έφταιγε το deal μεταξύ Sony-Marvel, όπου κυριολεκτικά κατείχε ολόκληρες οικογένειες χαρακτήρων. 

Ήταν λοιπόν δουλειά της νομικής ομάδας της Marvel Studios να βρει που αρχίζει και που τελειώνει το MCU, όσον αφορά τους χαρακτήρες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν. 

"Ήταν λίγο από όλα, ανάλογα με το franchise που μιλάμε, αλλά με όλον τον σεβασμό στον Spider-Man, εκεί ήταν ιδιαίτερα σοφιστικέ. Υπάρχει μια μεγάλη λίστα χαρακτήρων που έχει παραχωρηθεί στη Sony για ταινίες. Και υπάρχει μια συμφωνία που είναι, δεν ξέρω, περίπου 150 σελίδες. Εκεί περιλαμβάνονται οι συμφωνίες για τα merchandise, τις διαφημίσεις τις ταινίες, τα Frozen Rights, και μια λίστα χαρακτήρων ήταν μαζί συνημμένη. 

Συνεχίζοντας να μιλάει για αυτά εξήγησε ότι πιο παλιά όταν η Marvel παραχωρούσε τα δικαιώματα σε οικογένειες χαρακτήρων, όπως στα 70s,80s και τα τέλη των 90s, δεν ήταν τόσο σοφιστικέ ο τρόπος που κρατούσε τον λογαριασμό. 

"Τώρα θα εκπλησσόμουν εάν συνέβαινε αυτό αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για το τι κάνουν τώρα, αλλά όταν ήμουν εκεί, πράγματι, υπήρχε ένα υπολογιστικό φύλο με το που βρίσκονταν όλοι οι χαρακτήρες, σε ποια οικογένεια ανήκαν, ποιος τους δημιούργησε και όλα αυτά.