O θρυλικός μαέστρο, John Williams αποσύρεται από τις ταινίες - To Indiana Jones 5 θα είναι η τελευταία του

Έχοντας χαρίσει μερικά από τα εμβληματικότερα soundtracks όλων των εποχών
23 Ιουνίου 2022 20:54
O θρυλικός μαέστρο, John Williams αποσύρεται από τις ταινίες - To Indiana Jones 5 θα είναι η τελευταία του

Έξι δεκαετίες μετά στη βιομηχανία του θεάματος, ο John Williams αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση αλλά μόνο στο κομμάτι του κινηματογράφου. 

Όπως ανακοίνωσε μιλώντας στο Associated Press, το άκρως αναμενόμενο Indiana Jones 5 θα είναι το τελευταίο του κινηματογραφικό soundtrack που θα αναλάβει. Συμπωματικά η ταινία αυτή θα είναι τόσο το κύκνειο άσμα του Harrison Ford ως "Indy" αλλά και η τελευταία του ταινία γενικότερα, όπως έχει δηλώσει. 

"Λοιπόν, σκέφτηκα: Αν ο Χάρισον μπορεί να το κάνει, τότε ίσως μπορώ και εγώ». είπε ο Williams χαρακτηριστικά για την απόφασή του να αποσυρθεί από το σινεμά. Αυτή τη στιγμή ο Williams που πλέον είναι 90 χρονών θεέλι να περναέι το χρόνο του διαφορετικά, καθώς μια Star Wars ταινία απαιτεί έξι μήνες δουλειάς και "σε αυτή τη φάση της ζωής μου είναι μια μακρά δέσμευση για μένα" αναφέρει. 

Η τελευταία Star Wars ταινία που έγραψε ήταν το The Rise of Skywalker έχοντας δηλώσει ότι αποσύρεται από το σύμπαν. Ωστόσο το theme του Obi-Wan Kenobi τον επανέφερε προσωρινά στην ενεργό δράση για να γράψει αποκλειστικά και μόνο αυτό το κομμάτι. 

Αντίθετα ο Williams θα αφοσιωθεί στην σύνθεση μουσικής για κονσέρτα και αυτόν τον καιρό γράφει για τον Emanuel Ax.  

Εκτός του πρωταγωνιστή Harrison Ford στο cast του Indiana Jones 5 θα δούμε και τους Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Mads Mikkelsen (Rogue One: A Star Wars Story), Thomas Kretschmann (King Kong), Boyd Holbrook (Logan), Shaunette Renée Wilson (Black Panther), Toby Jones (Captain America: The First Avenger) και Antonio Banderas (The Mask of Zorro).

Για την ιστορία, τα γυρίσματα είχαν ολοκληρωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ μιλώντας για το sequel, ο Mads Mikkelsen  είχε τονίσει πως πρόκειται να θυμίζει τις παλιές ταινίες.

Το Indiana Jones 5 θα κάνει πρεμιέρα στις 30 Ιουνίου 2023.