Ο Ηρακλής της Disney γίνεται ταινία με τον Guy Ritchie

Ακόμη μία live-action παραγωγή από την Disney
18 Ιουνίου 2022 14:45
Ο Ηρακλής της Disney γίνεται ταινία με τον Guy Ritchie

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Deadline, η Disney ετοιμάζεται να φέρει στη μεγάλη οθόνη την live-action ταινία του Ηρακλή, με τον Guy Ritchie στη σκηνοθεσία. Ο διάσημος σκηνοθέτης -γνωστός από ταινίες όπως το θρυλικό Snatch, έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με την Disney, στο πρόσφατο live-action του Aladdin με τον Will Smith.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για την ταινία του “Hercules”, μιας και το 2020 είχε αποκαλυφθεί ότι η Disney την ετοιμάζει, με παραγωγούς τα αδέρφια Russo. Αυτή τη στιγμή το στούντιο ψάχνει σεναριογράφους για να γράψουν την ταινία και όπως φαίνεται δε θα είναι τελικά ο Dave Callaham (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, The Expendables), όπως είχαμε μάθει τότε.

Η αρχική ταινία είχε κυκλοφορήσει το 1997 και ήταν βασισμένη στην ελληνική μυθολογία. Σε αυτή βλέπουμε το νεαρό Ηρακλή, γιο του Δία, να εξορίζεται από τον Όλυμπο. Καθώς, λοιπόν, φτάνει στη Γη ως ημίθεος διατηρεί ακόμη τη δύναμή του, ενώ παράλληλα μαθαίνει τι εστί… ήρωας.

Η Disney φαίνεται πως έβαλε σκοπό να μεταφέρει ξανά στη μεγάλη οθόνη θρυλικά cartoon που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους, όπως άλλωστε είδαμε με το Lion King και την Mulan, ενώ του χρόνου θα κάνει πρεμιέρα και το A Little Mermaid.