Έρχεται νέα Silent Hill ταινία από το πουθενά πιο νωρίς από όσο νομίζατε

Αποκαλύψεις από τον σκηνοθέτη της πρώτης κινηματογραφικής μεταφοράς του
08 Ιουνίου 2022 17:59
Έρχεται νέα Silent Hill ταινία από το πουθενά πιο νωρίς από όσο νομίζατε

Εκτός από την gaming "αναγέννηση" του Silent Hill, το franchise τρόμου της Konami φαίνεται πως θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο και στον κινηματογράφο. 

Μια τρίτη Silent Hill ταινία βρίσκεται στα σκαριά προς έκπληξη όλων και μάλιστα θα έρθει πολύ πιο σύντομα απο όσο νομίζετε. Την αποκάλυψη έκανε ο Christophe Gans, σκηνοθέτης της πρώτης Silent Hill ταινίας του 2006, ο οποίος μιλώντας στο γαλλικό μέσο Jeuxvideo, δήλωσε ότι η νέα Silent Hill ταινία μπορεί να κυκλοφορήσει εντός του 2023 και πως ίσως να πρόκειται για reboot

Ανέφερε ότι δούλεψε στο να κάνει πιο μοντέρνα τη νέα ταινία καθώς το είδος του τρόμου έχει εξελιχθεί και παρομοίασε το Silent Hill με το "The Twilight Zone", θέλοντας να δώσει μια γεύση από την κατεύθυνση που θα έχει η νέα ταινία. 

"Το σενάριο για τη νέα Silent Hill ταινία θα είναι εντελώς αυτόνομο από τις προηγούμενες δύο και θα σέβεται το πως εξελίχθηκε το Silent Hill." είπε ο Gans. 

Και συνέχισε λέγοντας: "Τις περισσότερες φορές πρόκειται για αυτοτελείς ιστορίες. Το Silent Hill μοιάζει κάπως με το Twilight Zone, η Fourth Dimension είναι ένα μέρος όπου οτιδήποτε μπορεί να συμβεί. Δούλεψα στο νέο Silent Hill το οποίο θα είναι ένα Silent Hill του 2023, διότι τότε θα κυκλοφορήσει, και όχι σε ένα Silent Hill όπως το οραματίστηκα το 2006. Είναι μια νέα Silent Hill ταινία για το κοινό του σήμερα ενώ είναι σούπερ σεβαστό ως προ το saga. Γνωρίζω πως το Silent Hill είναι ένα πολύ σπουδαίο videogame franchise και ένα έργο τέχνης με την πιο αγνή και ταπεινή σημασία της λέξης."

Η ταινία Silent Hill του 2006 ήταν μια τίμια επιτυχία φέρνοντας $119 εκατομμύρια στο box office (μαζί με τις DVD πωλήσεις) με ένα budget των $50 εκατομμυρίων. Ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει ένα sequel το "Silent Hill: Revelation 3D" το 2012 όπου με ένα budget των $20 εκατ. δεν τα πήγε καθόλου καλά ούτε στο box office ($56 εκατ. παγκοσμίως) ούτε και με τους κριτικούς. 

Επίσης υπάρχουν φήμες ότι αναπτύσσεται ένα remake του Silent Hill 2 από την Bloober Team, ένα νέο κυρίως κεφάλαιο στο Silent Hill franchise, αλλά και παράπλευρες ιστορίες.