Netflix: Τέλος οι λευκές επιταγές σε φιλόδοξες υπερπαραγωγές επιπέδου "The Irishman"

Αναθεωρεί εντελώς το που θα ξοδεύει το budget του το Netflix μπαίνοντας σε μια σκληρή φάση των streaming wars
02 Ιουνίου 2022 00:33
Netflix: Τέλος οι λευκές επιταγές σε φιλόδοξες υπερπαραγωγές επιπέδου "The Irishman"

Η σκληρή φάση του πολέμου των streaming υπηρεσιών έχει ξεκινήσει και οι πρώτες απώλειες φάνηκαν όταν το Netflix έχασε συνδρομητές για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία, την ώρα που το Disney Plus συνέχισε την επέλασή του και οι προβλέψεις του δίνουν να παίρνει το προβάδισμα σε συνδρομητές σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα. 

Γίνεται πλέον ξεκάθαρο για το Netflix πως η εποχή των φιλόδοξων υπερπαραγωγών και των "λευκών επιταγών" σε δημιουργούς και σκηνοθέτες υψηλού βεληνεκούς έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όπως αποκαλύπτεται από άρθρο του The Hollywood Reporter, το Netflix έχει αναθεωρήσει πλήρως το που θα ξοδεύει το budget του. 

Ένα στέλεχος που παραμένει ανώνυμο αναφέρει ότι ο streaming κολοσσός "σταματά εφεξής να δίνει το πράσινο φως σε πανάκριβες παραγωγές" και χωρίς να αναφέρεται στο "The Irishman" (Ο Ιρλανδός) του Martin Scorsese, εμμέσως το "φωτογραφίζει" καθώς πρόκειται για μια ταινία που κόστισε περίπου $175 εκατομμύρια -αν και λέγεται ότι το κόστος του εκτοξεύθηκε κοντά στα $250 εκατομμύρια. 

Στο κόστος αυτό είχαν συμβάλει τα πρωτοποριακά de-aging CGI που ενσωμάτωνε η ταινία στους τρεις πρωταγωνιστές της (Al Pacino, Joe Pesci, Robert De Niro) καθώς η ιστορία εξελισσόταν σε διαφορετικές δεκαετίας της ζωής τους. 

Το Netflix στοχεύει ωστόσο να κάνει "μεγαλύτερες και καλύτερες ταινίες και να κυκλοφορεί λιγότερες από το παρελθόν", όπου τις κυκλοφορούσε με έναν ιλιγγιώδη ρυθμό. 

Την ίδια ώρα το Disney+ θα επεκταθεί σε δεκάδες ακόμη χώρες και μια εξ αυτών στις 14 Ιουνίου είναι και η Ελλάδα. Περισσότερα για το περιεχόμενο του ελληνικού launch θα βρείτε εδώ

Σε αυτό σημείο να αναφερθεί πως το 2022 δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την πλατφόρμα. Όπως σας είχαμε ενημερώσει στα τέλη του Απριλίου, το Netflix κατέγραψε για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία πτώση στον συνολικό αριθμό των συνδρομητών του, κάτι που όπως φαίνεται από τις ακυρώσεις διαφόρων σειρών, μεταξύ των οποίων και το Space Force με τον Steve Carell, είχε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Μάλιστα, τα σκαμπανεβάσματα συνεχίζονται, αφού εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, το Netflix αναγκάστηκε να απολύσει περίπου 150 υπαλλήλους του

Για την ιστορία, ο Spencer Neumann, οικονομικός διευθυντής του Netflix, είχε ξεκαθαρίσει πρόσφατα ότι η εταιρεία θα μειώσει τις δαπάνες της για τα επόμενα δύο περίπου χρόνια. Συγχρόνως, η υπηρεσία ετοιμάζει και ενώ νέο συνδρομητικό πακέτο με διαφημίσεις, όσο “παλεύει” να σταματήσει την κοινή χρήση κωδικών.