Ο Tom Cruise πετάει με το Top Gun: Maverick στους αιθέρες του box office με νέο ρεκόρ

Ένα εξαιρετικό πρώτο 4ήμερο εξασφαλίστηκε για το sequel χάρη στο ΣΚ του "Memorial Day"
30 Μαΐου 2022 18:51
Ο Tom Cruise πετάει με το Top Gun: Maverick στους αιθέρες του box office με νέο ρεκόρ

Στους αιθέρες του box office πετάει ο Tom Cruise με την επιστροφή του ως Maverick 36 χρόνια μετά, μέσα από το sequel του Top Gun.

Και όλα αυτά καθώς το Top Gun: Maverick ξεπέρασε τις προσδοκίες για την εμπορική του πορεία μέχρι τώρα και μέσα στο πρώτο 4ήμερο από την πρεμιέρα του έφερε $156 εκατομμύρια στα ταμεία του. Συνολικά η μέχρι στιγμής συγκομιδή του στο box office βρίσκεται στο εντυπωσιακό ποσό των $248 εκατομμυρίων παγκοσμίως

Έτσι μπόρεσε και έκανε το καλύτερο ντεμπούτο ταινίας εν μέσω του "Memorial Day" στις ΗΠΑ, κατακτώντας το θρόνο που κατείχε το "Pirates of the Caribbean: At World's End" της Disney με $153 εκατ. στο box office, ένα ρεκόρ που κρατούσε από το 2007

Επίσης το βοήθησε το ηλικιακό κοινό των 40άριδων που έσπευσε στις αίθουσες το Σαββατοκύριακο αυτό, από το θετικότατο "word of mouth" αλλά και τις διθυραμβικές κριτικές με το Rotten Tomatoes σκορ του να βρίσκεται στο 97%, αλλά και επίσης στο γεγονός ότι αποτελεί την πιο ευρεία κυκλοφορία ταινίας σε αίθουσες στην ιστορία των ΗΠΑ, αφού άνοιξε σε 4.732 αίθουσες. 

Μέχρι τώρα έχοντας ξεπεράσει τις προβλέψεις της Paramount Pictures και των αναλυτών η πορεία του διαγράφεται λαμπρή. Άλλωστε η ταινία που σκηνοθετεί ο Joseph Kosinski ήταν μια από τις παραγωγές που ταλαιπωρήθηκαν βαρύτατα από την πανδημία με απανωτές καθυστερήσεις αλλά και ένα budget που εκτοξεύθηκε στα $170 εκατομμύρια. 

Την άποψή μας για το Top Gun: Maverick, που επιμελήθηκε ο Γιώργος Πρίτσκας θα βρείτε  πατώντας εδώ