Τα μυστικά πίσω από την πιο ευφάνταστη μάχη του Doctor Strange 2  

Όπως τα αποκαλύπτει ο συνθέτης Danny Elfman

Τα μυστικά πίσω από την πιο ευφάνταστη μάχη του Doctor Strange 2

SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ DOCTOR STRANGE 2


Η πιο ευφάνταστη και παράξενη μαάχη του Doctor Strange in the Multiverse of Madness είναι αναμφίβολα αυτή προς το τέλος όπου ο Doctor Strange συναντά τον Sinister Strange και μάχωνται...μετά μουσικής και ξορκιών βγαλμένων από νότες, με την όλη σκηνοθεσία να θυμίζει για λίγο gothic μιούζικαλ. 

Ο συνθέτης της ταινίας Danny Elfman μίλησε στο Marvel.com για το πώς "κλείδωσε" η μουσική για αυτή τη μαγική σεκάνς και πως στήθηκε η μάχη αυτή. Αποκάλυψε ότι αρχικά η ιδέα ήταν του σκηνοθέτη Sam Raimi, μαζί με τους storyboard artists, Doug Lefler και τον σκηνοθέτη του "What If?", Bryan Andrews. 

Αφότου γύρισαν τη σκηνή και ο Elfman είχε δει αρκετά concept art μαζί με τον Raimi, πειραματίστηκαν στο ποια κομμάτια θα αποτελούν τα..."όπλα" της μάχης. Είχαν όμως κολλήσει σε κάποιο σημείο όσον αφορά τις μουσικές επιλογές τους και ο Kevin Feige έβαλε το χέρι του την κατάλληλη στιγμή: 

Κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά υπάρχουν νότες που ξεπηδούν από τις σελίδες. Δοκίμαζα διαφορετικά κλασικά κομμάτια μεταξύ τους, πασίγνωστα έργα. Και μετά κυριολεκτικά στο παρά πέντε ο Kevin Feige ήρθε και είπε να το απλοποιήσουμε απλά σαν Beethoven εναντίον Bach. Έκανα λοιπόν μια περασιά όπως ήταν την 5η Συμφωνία του Μπετόβεν ενάντια στο "Toccata and Fugue" του Bach και δούλεψε τέλεια. 

Τις εντυπώσεις μας από το Doctor Strange in the Multiverse of Madness που επιμελήθηκε ο Κυριάκος Στεργιάδης θα βρείτε πατώντας εδώ

Η σύνοψη του Doctor Strange 2: 

Η πύλη του Multiverse, γεμάτη μυστήριο και τρέλα, ανοίγει. Τώρα που ο Iron Man και ο Captain America έχουν φύγει μετά μια σκληρή μάχη στο Avengers Endgame, ο πρώην ιδιοφυής χειρούργος και ο ισχυρότερος μάγος όλων, ο Doctor Strange, αναμένεται να έχει ενεργό ρόλο ως κεντρική φιγούρα στους Avengers. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας ένα απαγορευμένο ξόρκι, άνοιξε μια πύλη στην τρέλα και το μυστήριο που ονομάζεται Multiverse. Για να επαναφέρει τον κόσμο όπου τα πάντα έρχονται πάνω-κάτω, ο Strange ζητά τη βοήθεια από τον σύμμαχό του Wong, τον Sorcerer Supreme, και την δυνατότερη Scarlet Witch, τη Wanda. Αλλά μια τρομερή απειλή διαφαίνεται πάνω από την ανθρωπότητα και ολόκληρο το σύμπαν, που δεν μπορεί να ηττηθεί μόνο από τις δυνάμεις τους. Το πιο εκπληκτικό της υπόθεσης είναι πως η μεγαλύτερη απειλή του σύμπαντος μοιάζει ακριβώς με τον Doctor Strange...

Τη σκηνοθεσία του sequel αναλαμβάνει ο Sam Raimi, με ένα cast που περιλαμβάνει τους: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor και Xochitl Gomez.

Το Doctor Strange in the Multiverse of Madness παίζει ήδη στις ελληνικές αίθουσες.