O Tom Cruise αντιτάχθηκε στις streaming ορέξεις της Paramount - "Κάνω ταινίες για τη μεγάλη οθόνη"

Ο αστέρας του Top Gun: Maverick υποστήριξε τις αίθουσες στο Φεστιβάλ Καννών 2022
20 Μαΐου 2022 12:52
O Tom Cruise αντιτάχθηκε στις streaming ορέξεις της Paramount - "Κάνω ταινίες για τη μεγάλη οθόνη"

Ο Tom Cruise είναι ένας από τους τελευταίους μεγάλους κλασικούς σταρ ταινιών δράσης και ένας ένθερμος υποστηρικτής της κινηματογραφικής εμπειρίας. 

Αυτή την στάση του τόνισε για ακόμη μια φορά μπροστά στο κοινό του Φεστιβάλ Καννών 2022, όπου παρευρέθηκε εκεί για την πρεμιέρα του Top Gun: Maverick για το οποίο οι κριτικοί μιλούν ήδη με διθυραμβικά λόγια. 

Το Top Gun 2 όμως έκανε ένα μακρύ, φουρτουνιασμένο ταξίδι μέχρι να φτάσει σε αυτό το σημείο καθώς ήταν μια από τις ταινίες που η πανδημία της COVID-19 έπληξε περισσότερο. Φαίνεται πως η Paramount ήθελε να φέρει το sequel του "Maverick" ταυτόχρονα και στην υπηρεσία Paramount Plus, ένα σχέδιο στο οποίο ο Tom Cruise αντιτάχθηκε: 

Δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί αυτό. Έχω καθίσει μαζί με ιδιοκτήτες κινηματογράφων, τον κόσμο που σερβίρει το ποπκόρν, όλους αυτούς που το κάνουν πραγματικότητα. Κάνω ταινίες για τη μεγάλη οθόνη. 

Αυτά ήταν τα λόγια του τα οποία καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό των Καννών. Ο 59χρονος σταρ εκμυστηρεύθηκε κιόλας πως πηγαίνει σινεμά κανονικά καθώς εκεί προτιμάει να βλέπει τις ταινίες που τον ενδιαφέρουν. Δήλωσε πως πηγαίνει όσο πιο κρυφά γίνεται "φορώντας το καπέλο του" και κάθεται "ανάμεσα στο κοινό". 

Ο Cruise ετοιμάζει επίσης τα Mission: Impossible 7 και 8 τα οποία θα κυκλοφορήσουν στις αίθουσες το 2023 και το 2024 αντίστοιχα. 

H σύνοψη του Top Gun: Maverick:

Μετά από περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους κορυφαίους αεροπόρους του Πολεμικού Ναυτικού, ο Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) βρίσκεται εκεί που ανήκει, πιέζοντας τα όριά του ως θαρραλέος δοκιμαστικός πιλότος και αποφεύγοντας την προαγωγή, κάτι που θα τον γείωνε. Όταν βρίσκει τον εαυτό του να εκπαιδεύει ένα απόσπασμα αποφοίτων Top Gun για μια εξειδικευμένη αποστολή που δεν έχει δει ποτέ κανένας ζωντανός πιλότος, ο Maverick συναντά τον υπολοχαγό Bradley Bradshaw (Miles Teller), με το διακριτικό κλήσης: «Rooster», που είναι ο γιος του αείμνηστου φίλου του Maverick, αξιωματικός αναχαίτισης ραντάρ, υπολοχαγός Nick Bradshaw, γνωστός και ως «Goose». Αντιμετωπίζοντας ένα αβέβαιο μέλλον και τα φαντάσματα του παρελθόντος του, ο Maverick παρασύρεται σε μια αντιπαράθεση με τους δικούς του βαθύτερους φόβους, με αποκορύφωμα μια αποστολή που απαιτεί την απόλυτη θυσία από εκείνους που θα επιλεγούν να το πετάξουν.

Μαζί με τον Cruise παίζουν οι: Miles TellerJennifer ConnellyJon HammGlen PowellLewis PullmanCharles ParnellBashir SalahuddinMonica BarbaroJay EllisDanny RamirezGreg Tarzan Davis με τους Ed Harris και Val Kilmer.

Το Top Gun: Maverick θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 26 Μαΐου του 2022.