Οι ταινίες του Netflix θα έρχονται με μεγαλύτερη καθυστέρηση…στο Netflix;

Αρχή ίσως με το «ελληνικό» Knives Out 2
18 Μαΐου 2022 00:46
Οι ταινίες του Netflix θα έρχονται με μεγαλύτερη καθυστέρηση…στο Netflix;

Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε δει ταινίες του Netflix να καταφθάνουν με καθυστέρηση στη συνδρομητική υπηρεσία, όπως για παράδειγμα το The Irishman του Martin Scorsese που έκανε το ντεμπούτο του στις κινηματογραφικές αίθουσες την 1 Νοεμβρίου του 2019 και έπειτα ακολούθησε το streaming ντεμπούτο του στις 27 του μηνός. Τώρα, ένα νέο ρεπορτάζ του Bloomberg επισημαίνει πως οι ταινίες του Netflix ενδέχεται να έρχονται με μεγαλύτερη καθυστέρηση…στο Netflix!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, έπειτα από χρόνια αντικρουόμενων αποφάσεων, το Netflix σκέφτεται να υιοθετήσει τώρα το παράθυρο των 45 ημερών, που έχουμε δει για παράδειγμα από την Warner Bros., η οποία άφησε το Batman να παίξει στις αίθουσες για ενάμιση μήνα, πριν το προσθέσει στον κατάλογο του HBO Max. Μάλιστα, το ρεπορτάζ του μέσου επισημαίνει πως η αρχή ενδέχεται να γίνει με το «ελληνικό» Knives Out 2, ενώ το Netflix σκέφτεται το ίδιο και για το Bardo του σκηνοθέτη Alejandro González Iñárritu. Αν το πείραμα πετύχει, η εταιρία ενδέχεται να κυκλοφορήσει με τον ίδιο τρόπο έως και 12 άλλες επερχόμενες ταινίες της.

Φυσικά, το αρχικό ντεμπούτο στους κινηματογράφος ενδέχεται να κανιβαλίσει την τηλεθέαση στη streaming υπηρεσία. Ωστόσο, όπως φαίνεται από την πορεία διαφόρων ταινιών, η δημοτικότητα στις μεγάλες streaming υπηρεσίες μπορεί επίσης να επηρεαστεί σημαντικά από τις μάρκετινγκ καμπάνιες και από το world of mouth. Επομένως, μένει να δούμε αν θα δουλέψει ή όχι το νέο πείραμα του.

Συνολικά, το Netflix επανεξετάζει τη στρατηγική του σε διάφορους τομείς, αφού όπως σας είχαμε ενημερώσει στα τέλη του Απριλίου, κατέγραψε για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία πτώση στον συνολικό αριθμό των συνδρομητών του. Αυτό όπως φαίνεται από τις ακυρώσεις διαφόρων σειρών, μεταξύ των οποίων και το Space Force με τον Steve Carell, είχε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Μάλιστα, τα σκαμπανεβάσματα συνεχίζονται, αφού εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, το Netflix αναγκάστηκε να απολύσει τώρα και περίπου 150 υπαλλήλους του. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.