Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Fred Ward, γνωστός από το "Tremors"

Σε ηλικία 79 ετών
14 Μαΐου 2022 08:05
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Fred Ward, γνωστός από το "Tremors"

Ο βετεράνος ηθοποιός, Fred Ward, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, όπως μετέδωσε ο εκπρόσωπός του, Ron Hoffman, χωρίς ακόμη να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια. Ο Ward, έγινε ευρύτερα γνωστός από τους ρόλους του στα "The Right Stuff", "Tremors" και "Short Cuts".  

Ο Ward έκανε τα πρώτα του βήματα στις αρχές της δεκαετίας του 1970, μετά από τρία χρόνια υπηρεσίας στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Έχει δουλέψει ως μάγειρας, μποξέρ και ως ξυλοκόπος στην Αλάσκα. Ο πρώτος του σημαντικός ρόλος ήρθε στην ταινία του Clint Eastwood, "Escape from Alcatraz" το 1979.

Στο "The Right Stuff", ο Ward υποδύθηκε τον αστροναύτη Virgil "Gus" Grissom, ενώ στο "Henry & June" υποδύθηκε τον συγγραφέα Henry Miller.

Ο Ward αγόρασε τα κινηματογραφικά δικαιώματα για το "Miami Blues" πίσω στο 1988, το οποίο παρουσίαζε τον Ward ως τον Hawk Mosley, έναν βετεράνο ντετέκτιβ του Μαϊάμι που προσπαθεί να πιάσει έναν επιδέξιο πρώην απατεώνα.

Ο Ward αργότερα ένωσε τις δυνάμεις του με τον Ρόμπερτ Άλτμαν στο "The Player", έπαιξε έναν γκάνγκστερ στο "Equinox" του  Alan Rudolph και έκανε τον παρουσιαστή τηλεοπτικών ειδήσεων στο "Bob Roberts" του Tim Robbins. Το 1993 έπαιξε έναν από τους τρεις φίλους που βρίσκουν ένα πτώμα ενώ ψάρευαν στο "Short Cuts".

"Το μοναδικό πράγμα για τον Fred Ward είναι ότι ποτέ δεν ήξερες πού θα εμφανιζόταν, τόσο απρόβλεπτες ήταν οι επιλογές στην σταδιοδρομία του", είπε ο Χόφμαν σε δήλωση στο CNN.

Μερικές από τις άλλες ταινίες του Ward περιλαμβάνουν τα "Summer Catch", "Sweet Home Alabama" και "Abandon". Στην τηλεόραση, εμφανίστηκε στις σειρές "The United States of Tara", "Grey's Anatomy", "Leverage", "True Detective" και σε πολλές ακόμη παραγωγές.