Η Emma Stone βρίσκεται στην Ελλάδα για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου “Βληχή” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ακόμη μία νέα συνεργασία των δύο
05 Μαΐου 2022 20:42
Η Emma Stone βρίσκεται στην Ελλάδα για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου “Βληχή” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ο Γιώργος Λάνθιμος επέστρεψε στην Ελλάδα αυτή τη φορά με την Emma Stone για να παρουσιάσουν την βωβή ταινία “Βληχή” που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Εθνική Λυρική Σκηνή αύριο το βράδυ. Πρόκειται για μία μικρού μήκους ταινία, ασπρόμαυρη που τα γυρίσματά της έγιναν το 2020 στην Τήνο, ενώ θα προβάλλεται στη σκηνή, με τη ζωντανή εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής.

Το ΝΕΟΝ μέσα από επίσημη δήλωσή του αναφέρει κάποια πράγματα για τη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου:

Η νέα πολυαναμενόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με τίτλο Βληχή, η οποία αποτελεί τη δεύτερη ανάθεση του προγράμματος της ΕΛΣ και του ΝΕΟΝ The Artist on the Composer, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της, συνοδεία μουσικών συνόλων, στις 6, 7 και 8 Μαΐου 2022 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ. Η παραγωγή, από πλευράς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής της εξωστρέφειας.

Ο πολυβραβευμένος Έλληνας κινηματογραφικός δημιουργός, αποδεχόμενος την πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη και της Διευθύντριας του ΝΕΟΝ Ελίνας Κουντούρη, υπέγραψε την παραγωγή, το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας μικρού μήκους Βληχή, η οποία γυρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στην Τήνο, με πρωταγωνιστές τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Έμμα Στόουν και τον διακεκριμένο Γάλλο ηθοποιό Νταμιάν Μποννάρ.

Μέσα από τη συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Λάνθιμος είπε:

Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα για μένα η πρόταση από τη Λυρική και τον ΝΕΟΝ, καθώς με αυτή την ταινία γυρίζω σε ένα πρώιμο στάδιο του κινηματογράφου, ασπρόμαυρο, χωρίς λόγια. Ήταν πρόκληση και ταυτόχρονα έμπνευση ότι είναι μια ταινία βουβή που παρουσιάζεται με τον συγκεκριμένο τρόπο και με τη συνοδεία ζωντανής ορχηστρικής μουσικής. Ήθελα να γυρίσω σε αυτό το αρχικό στάδιο του κινηματογράφου. Κάπως να ξαναπιάσω τα πράγματα από την αρχή, να πω μια ιστορία χωρίς λόγια, μόνο με μουσική.

Επισκέπτομαι την Τήνο πολύ τα τελευταία χρόνια, έχω αρχίσει να γνωρίζω το νησί, να το μαθαίνω. Τη Βληχή την συνέλαβα άλλωστε εκεί, δε θα μπορούσα να τη γυρίσω αλλού.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το trailer του “Βληχή”. Η ταινία θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 6, 7 και 8 Μαΐου 2022.

Πηγή: news247, iefimerida