Star Wars: Το ευτελές ποσό που έβγαλε ο James Earl Jones για τη φωνή του Darth Vader στο "A New Hope"

Ο James Earl Jones αποκαλύπτει ιστορίες από το παρελθόν του Star Wars
05 Μαΐου 2022 13:00
Star Wars: Το ευτελές ποσό που έβγαλε ο James Earl Jones για τη φωνή του Darth Vader στο "A New Hope"

Για χάρη της Star Wars Day χθες το The Hollywood Reporter ξέθαψε μια συνέντευξή του από το παρελθόν με τον θρυλικό James Earl Jones, αλλιώς γνωστό και ως τη φωνή του "Darth Vader" -και του Mufasa στον "Βασιλιά των Λιονταριών" θα πείτε κάποιοι πολύ σωστά. 

Ο 91χρονος πλέον ηθοποιός μίλησε το American Film Institute για την πρώτη του επαφή με το σύμπαν του Star Wars και πώς τον επέλεξε ο George Lucas. Παρά το ότι ο αείμνηστος David Prowse -και άλλοι ηθοποιοί μετέπειτα- τον ενσάρκωσαν μέσα στη στολή, όλοι γνωρίζουμε πως χωρίς αυτή τη φωνή ο Darth Vader δε θα ήταν ο μεγαλύτερος villain του σινεμά. 

Αποκάλυψε λοιπόν ότι η αμοιβή του για τον ρόλο του στο Star Wars: A New Hope ήταν μόλις $7.000 δολάρια(!), ένα ποσό ευτελές εάν σκεφτείτε την μετέπειτα πορεία του franchise. Μόνο που τότε το 1977 για τον James Earl Jones ήταν το μεγαλύτερο ποσό που είχε λάβει στην καριέρα του: 

Ο George ήθελε μια σκοτεινή φωνή. Οπότε προσλαμβάνει έναν τυπά που γεννήθηκε στο Μισισιπή, μεγάλωσε στο Μίσιγκαν και τραυλίζει. Και αυτή ήταν η φωνή του. Αυτός ήμουν εγώ. Ήμουν τόσο τυχερός ανάμεσα σε τόσους υποψήφιους για μια δουλειά που πλήρωσε $7.000! Και σκέφτηκα πως ήταν καλά λεφτά τότε και θα ήμουν και μια φωνή σε ταινία. 

Μάλιστα αναφέρει παρακάτω πως όταν επέστρεψε για το "The Empire Strikes Back" σκόπευε να αλλάξει την ερμηνεία του σε σχέση με το A New Hope και ο George Lucas του έριξε αμέσως "άκυρο": 

Μου είπε "δεν ξέρω πώς και τι κάναμε σωστά, οπότε ας κάνουμε αυτό που κάναμε ήδη". Εγώ φυσικά ήθελα να κάνω των Vader πιο ενδιαφέρον, πιο ψυχολογικά συγκεντρωμένο. Και μου λέει "όχι όχι! Αυτό που πρέπει να βρούμε είναι το να κρατήσεις τη φωνή σου σε μια πολύ χαμηλή ζώνη καμπής επειδή δεν είναι άνθρωπος στην πραγματικότητα.