Doctor Strange 2: Δύσκολο έως απίθανο να κυκλοφορήσει στην Κίνα

Την ώρα που ήδη έχει απαγορευθεί η προβολή της σε Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο
01 Μαΐου 2022 18:25
Doctor Strange 2: Δύσκολο έως απίθανο να κυκλοφορήσει στην Κίνα

Μερικές ημέρες απομένουν πλέον για την πρεμιέρα του Doctor Strange in the Multiverse of Madness αλλά σε μερικές χώρες του κόσμου, όπως η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος δε θα προβληθεί, εξαιτίας μερικών επίμαχων σκηνών με αναφορές σε LGBTQ περιεχόμενο και συγκεκριμένα τη χαρακτήρα της America Chavez (Xochitl Gomez).

Tώρα φαίνεται πως και η Κίνα θα προστεθεί σε αυτή τη λίστα που θα απαγορεύσουν την προβολή του sequel του Doctor Strange. Σύμφωνα με το Deadline η Κίνα αναμένεται να μην προβάλει την ταινία εξαιτίας μιας άλλης επίμαχης σκηνή στην εναρκτήρια σεκάνς. 

Σε αυτή φιγουράρει σε ένα σταντ περιπτέρου μια εφημερίδα ονόματι The Epoch Times, μια διεθνείς και πολύγλωσση εφημερίδα που αντιτίθεται στο Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας. 

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο πως οι κινεζικές αρχές αξιολογούν την ταινία και ακόμη η κυκλοφορία της δεν έχει ούτε εγκριθεί αλλά ούτε και απαγορευθεί. Φαίνεται πως το μήλον της έριδος είναι η καρέ-προς-καρέ ανάλυση και αξιολόγηση που κάνουν οι αρχές της Κίνας στην επίμαχη σκηνή. Βάσει την πλάνων που έδειξε η Marvel στην CinemaCon 2022 η εν λόγω εφημερίδα εμφανίζεται πίσω στο background της σκηνής και μετά βίας διακρίνεται, αλλά είναι κάτι που ακόμη δεν έχει τελειώσει οριστικά όσο δύσκολο κι αν φαντάζει σαν ενδεχόμενο. 

Μέχρι τώρα καμία ταινία της Marvel στη μετά-πανδημική εποχή δεν κατάφερε να προβληθεί στην Κίνα συμπεριλαμβανομένων των Black WidowEternalsShang-Chi and the Legend of the Ten RingsVenom: Let There Be Carnage, και Spider-Man: No Way Home

Δείτε το νεότερο teaser του Doctor Strange 2 με μερικές μεγάλες αποκαλύψεις

Η σύνοψη του Doctor Strange 2: 

Η πύλη του Multiverse, γεμάτη μυστήριο και τρέλα, ανοίγει. Τώρα που ο Iron Man και ο Captain America έχουν φύγει μετά μια σκληρή μάχη στο Avengers Endgame, ο πρώην ιδιοφυής χειρούργος και ο ισχυρότερος μάγος όλων, ο Doctor Strange, αναμένεται να έχει ενεργό ρόλο ως κεντρική φιγούρα στους Avengers. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας ένα απαγορευμένο ξόρκι, άνοιξε μια πύλη στην τρέλα και το μυστήριο που ονομάζεται Multiverse. Για να επαναφέρει τον κόσμο όπου τα πάντα έρχονται πάνω-κάτω, ο Strange ζητά τη βοήθεια από τον σύμμαχό του Wong, τον Sorcerer Supreme, και την δυνατότερη Scarlet Witch, τη Wanda. Αλλά μια τρομερή απειλή διαφαίνεται πάνω από την ανθρωπότητα και ολόκληρο το σύμπαν, που δεν μπορεί να ηττηθεί μόνο από τις δυνάμεις τους. Το πιο εκπληκτικό της υπόθεσης είναι πως η μεγαλύτερη απειλή του σύμπαντος μοιάζει ακριβώς με τον Doctor Strange...

Τη σκηνοθεσία του sequel αναλαμβάνει ο Sam Raimi, με ένα cast που περιλαμβάνει τους: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor και Xochitl Gomez.

Το Doctor Strange in the Multiverse of Madness θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 5 Μαΐου του 2022.