Ετοιμαστείτε για το remaster του Avatar - Επανακυκλοφορεί φέτος στις αίθουσες

Μια ακόμη γύρα μετά από την "τελευταία" που την επανε΄φερε στην κορυφή του παγκόσμιου box office
28 Απριλίου 2022 00:05
Ετοιμαστείτε για το remaster του Avatar - Επανακυκλοφορεί φέτος στις αίθουσες

Ο James Cameron εκτός από τις ανακοινώσεις που είχε για το μέλλον του Avatar και τα sequels του, εν μέσω της CinemaCon 2022, γνωστοποίησε ότι επανακυκλοφορεί η πρώτη ταινία. 

Το πρώτο λοιπόν κεφάλαιο του σύμπαντος του Avatar θα γίνει remastered και θα επανακυκλοφορήσει στους κινηματογράφους όλου του κόσμου στις 23 Σεπτεμβρίου 2022, έτσι για να φρεσκάρετε τη μνήμη σας όσοι θέλετε με τα γεγονότα. 

Όσο για το "remastered" του πράγματος και τα οφέλη του; Η Disney αναφέρει ότι τόσο ο ήχος όσο και η εικόνα θα γίνουν remaster, χωρίς όμως να μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες. 

Για την ιστορία το Avatar αποτελεί μέχρι και σήμερα την πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία όλων των εποχών με $2.8 δισ. εισπράξεις παγκοσμίως, έναν τίτλο που χρειάστηκε να ανακτήσει εντός της πανδημίας, όταν επανακυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη Κίνα το 2021. 

Τώρα στην 2η επανακυκλοφορία του αναμένεται να προσθέσει μερικά εκατομμύρια ακόμα στην συγκομιδή του, με σκοπό να σφραγίσει ακόμη περισσότερο αυτόν τον τίτλο που μόνο το "Avengers: Endgame" κόντραρε στα ίσια. 

Επίσης ήταν η ταινία που έφερε την επανάσταση στις 3D προβολές ξεκινώντας μια νέα μόδα τότε, ενώ έθεσε ψηλότερα τον πήχη στα οπτικά εφέ, τα οποία μέχρι και σήμερα 12 χρόνια μετά κρατούν καλά.