Μπηχτή και ο Jon Bernthal στον Jared Leto: "Δε νομίζω ότι αυτό είχε ο Στανισλάφσκι στο μυαλό του"

Ένας ακόμη ηθοποιός που σχολιάζει το method acting με καυστηρά σχόλια
23 Απριλίου 2022 10:53
Μπηχτή και ο Jon Bernthal στον Jared Leto: "Δε νομίζω ότι αυτό είχε ο Στανισλάφσκι στο μυαλό του"

Ο Jared Leto και τα πρόσφατα καμώματά του στο πλατό του Morbius άνοιξαν ένα νέο debate στο Χόλιγουντ για το πόσο ακραίο μπορεί να γίνει το "method acting", δηλαδή η μέθοδος του Στανισλάφσκι που ακολουθούν κάποιοι ηθοποιοί για να μπουν στο πετσί του ρόλου. 

Μετά τον Mads Mikkelsen που το θεώρησε ως "μα*****ς", τώρα και ο Jon Bernthal των σειρών "The Walking Dead" και "The Punisher" έδωσε στην δική του οπτική πάνω στο θέμα. 

Το THR, ενόψει της πρεμιέρας της νέας σειράς "We Own This City" του HBO όπου πρωταγωνιστεί, τον ρώτησε τι πιστεύει για το 'method' και αυτός απάντησε ως εξής: 

Σας εγγυώμαι ότι το να αναγκάζεις του πάντες να σε φωνάζουν με το όνομα του χαρακτήρα σου και το να μην κάνεις μπάνιο για 8 μήνες δεν είναι αυτό που είχε στο μυαλό του ο Στανισλάφσκι."

Ο ίδιος τονίζει πως σπούδασε κιόλας στο φημισμένο Moscow Art Theater της Μόσχας, επομένως έχει μια παραπάνω εμπειρία πάνω στο ζήτημα αυτό. Μετά λέει πως για να μείνει κοντά στον ρόλο για εκείνα τα πολύτιμα δευτερόλεπτα της κάθε λήψης, τον βοηθάει να μιλάει σαν τον χαρακτήρα του για λίγα λεπτά, οπότε θα το κάνει, είτε είναι γαι 5 λεπτά είτε για μια εβδομάδα. 

"Θεωρώ όμως πως η ιδέα του Method acting όπου ο George (Pelecanos) θα πρέπει να με αποκαλεί Wayne (το όνομα του χαρακτήρα του στη σειρά), εγώ δεν παίζω έτσι. Δεν βλέπω κανένα όφελος από αυτό." δήλωσε επίσης. 

Δείτε περισσότερα για τη νέα αστυνομική σειρά του Jon Bernthal πατώντας εδώ