Έφυγε από τη ζωή ο κωμικός Gilbert Gottfried που δάνεισε τη φωνή του στο Aladdin

Σε ηλικία 67 ετών
12 Απριλίου 2022 23:28
Έφυγε από τη ζωή ο κωμικός Gilbert Gottfried που δάνεισε τη φωνή του στο Aladdin

Ο κωμικός Gilbert Gottfried έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 67 ετών, αφού έχασε τη μάχη με μια ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε χρόνια. Η ανακοίνωση έγινε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter το βράδυ της Τρίτης, με την οικογένειά του να δηλώνει:

Είμαστε λυπημένοι κατάκαρδα που ανακοινώνουμε την απώλεια του αγαπημένου μας Gilbert Gottfried, έπειτα από μια μακρά ασθένεια. Εκτός από την πιο χαρακτηριστική φωνή στην κωμωδία, ο Gilbert ήταν ένας θαυμάσιος σύζυγος, αδελφός, φίλος και πατέρας για τα δύο μικρά παιδιά του. Αν και σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για όλους μας, παρακαλώ συνεχίστε να γελάτε όσο το δυνατόν πιο δυνατά στην τιμή του Gilbert.

Ο Gilbert ήταν γνωστός για το ακατέργαστο χιούμορ του, έχοντας περάσει μεταξύ άλλων από το Saturday Night Live, αλλά και για την πολύ χαρακτηριστική του φωνή, την οποία χάρισε σε διάφορους χαρακτήρες animated ταινιών. Ο πιο διάσημος ρόλος του είναι ο παπαγάλος Iago στο εξαιρετικά επιτυχημένο Aladdin franchise της Disney. Συγχρόνως, ήταν η φωνή του Kraang Sub-Prime στην τηλεοπτική σειρά Teenage Mutant Ninja Turtles, καθώς και το ρομποτικό πτηνό Digit στο Cyberchase του PBS Kids. Συνολικά, σύμφωνα με το IMDB συγκαταλέγεται στα credits τουλάχιστον 184 projects, συνήθως ως voice actor.

Tags: