Το Sonic the Hedgehog 2 κατάφερε το καλύτερο ντεμπούτο video game ταινίας στην ιστορία

Με εντυπωσιακό box office το πρώτο του Σαββατοκύριακο
11 Απριλίου 2022 14:16
Το Sonic the Hedgehog 2 κατάφερε το καλύτερο ντεμπούτο video game ταινίας στην ιστορία

Όπως φαίνεται, οι περιπέτειες του μπλε σκαντζόχοιρου πέρα από τους gamers έχουν αγαπηθεί πλέον και από τους θεατές, αφού η δεύτερη ταινία της SEGA και της Paramount κατάφερε να σπάσει ένα σημαντικό ρεκόρ, γεμίζοντας τις αίθουσες των κινηματογράφων.

Συγκεκριμένα, παρόλο που η ταινία προβάλλεται εδώ και αρκετές ημέρες στην Ελλάδα και σε διάφορες άλλες χώρες του εξωτερικού, στις Ηνωμένες Πολιτείες έκανε το ντεμπούτο της στις αίθουσες μόλις αυτή την Παρασκευή 8 Απριλίου. Κάπως έτσι, λοιπόν, το Sonic the Hedgehog 2 κατάφερε το καλύτερο ντεμπούτο από κάθε άλλη gaming ταινία στις ΗΠΑ, όσον αφορά το box office του πρώτου σαββατοκύριακου.

Αναλυτικότερα, το sequel γέμισε ήδη τα ταμεία με 71 εκατομμύρια δολάρια, την ώρα που το πρώτο Sonic the Hedgehog είχε αποφέρει έσοδα 58 εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο του σαββατοκύριακο.

Το αξιοσημείωτο είναι πως πρόκειται και για το καλύτερο opening που έχει κάνει εγχώρια ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Jim Carrey. Μέχρι πρότινος το ρεκόρ αυτό ανήκε στο Bruce Almighty του 2003 που κατάφερε box office ύψους 68 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αναμενόμενα, λοιπόν, το Sonic the Hedgehog 2 ήταν η νούμερο ένα ταινία στο Αμερικανικό box office, κάτι που η Paramount καταφέρνει για πέμπτη φορά μετά την πανδημία. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε το Morbius, με το The Lost City, το Ambulance και το Everything Everywhere All at Once να ακολουθούν αμέσως μετά.