Bruce Willis: Η επιδείνωση της υγείας του είχε οδηγήσει σε μικρότερους διαλόγους και ηθοποιούς-αντικαταστάτες

Είχαν προκληθεί διάφορα προβλήματα στις τελευταίες του ταινίες
01 Απριλίου 2022 12:17
Bruce Willis: Η επιδείνωση της υγείας του είχε οδηγήσει σε μικρότερους διαλόγους και ηθοποιούς-αντικαταστάτες

Μπορεί η απόσυρση του Bruce Willis από την υποκριτική σε ηλικία μόλις 67 ετών, λόγω του ότι διαγνώσθηκε με αφασία, να ήταν ξαφνική για όλους εμάς αλλά όχι και για τους συνεργάτες των τελευταίων ταινιών του.

Σε ένα μεγάλο ρεπορτάζ που δημοσίευσε η Los Angeles Times αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές από τις πρόσφατες παραγωγές που ο θρυλικός αστέρας των ταινιών δράσης, καθώς λέγεται ότι τα προβλήματα της υγείας του είχαν επηρεάσει σε σοβαρό βαθμό τους ρόλους του, σε σημείο που είχε ανησυχήσει τους συναδέλφους και το συνεργείο τους. 

Αποκαλύπτεται πως είχαν γίνει ειδικές προσαρμογές για τον ηθοποιό που περιλάμβαναν μικρότερους διαλόγους καθώς είχε θέμα με το να θυμάται περίπλοκες ατάκες και ενίοτε χρησιμοποιούσαν έναν ηθοποιό ο οποίος με ακουστικό του υπαγόρευε τις ατάκες την ώρα του γυρίσματος. 

Μερικές μέρες πριν πατήσει το πόδι του στο πλατό μιας εκ των τελευταίων ταινιών του, με τίτλο "Out of Death" ο σκηνοθέτης της, Mike Burns, είχε στείλει email στον σεναριογράφο του φιλμ το εξής μήνυμα: "Φαίνεται πως πρέπει να πετσοκόψουμε τα λόγια του Bruce κατά 5 σελίδες περίπου. Πρέπει επίσης να προσαρμόσουμε τους διαλόγους του κάπως ώστε να μην υπάρχουν μονόλογοι κ.τ.λ". Τότε ο Burns δεν είχε κάποια εξήγηση για το ότι τα λόγια του Willis θα έπρεπε να είναι "σύντομα και περιεκτικά". 

Ο Bruns μάλιστα μιλάει πως είδε από πρώτο χέρι την επιδείνωση της υγείας του Bruce Willis μετά την πρώτη μέρα στο πλατό μαζί του:

Μετά την πρώτη μέρα στο πλατό μαζί με τον Bruce μπορούσα να δω από πρώτο χέρι πως υπήρχε ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα στη μέση για αυτό και μου είχε ζητηθεί να μειώσω τα λόγια του. 

Δεκάδες άτομα που μίλησαν στο LA Times εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση του εμβληματικού σταρ, διότι υπήρχαν αμφιβολίες για το εάν είχε πλήρη επίγνωση των όσων συνέβαιναν γύρω του. Άλλες μαρτυρίες συντελεστών περιγράφουν τραγικές στιγμές όπου ο Willis πάσχιζε για να θυμηθεί τα λόγια του. 

Ακόμη παραλίγο να προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά όταν προ διετίας στο πλατό του "Hard Kill" ο Willis πυροβόλησε σε άκυρη στιγμή ένα όπλο το οποίο ήταν άσφαιρο και ευτυχώς δεν θρηνήθηκαν θύματα. Το περιστατικό θορύβησε το συνεργείο και την παραγωγή με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες σκηνές του να γυριστούν με ηθοποιό που τον ντούμπλαρε. 

Συνολικά ο Bruce Willis γύρισε 22 ταινίες μέσα σε μια τετραετία οι οποίες ήταν κατά βάση χαμηλού budget και επιπέδου "απευθείας για το βιντεοκλάμπ" και, όπως τονίζει το αφιέρωμα, λόγω της φήμης του πληρωνόταν συνήθως κοντά στα $2 εκατ. δολάρια για δύο μέρες γυρισμάτων. 

Tags: