O Bruce Willis αποσύρεται από την υποκριτική λόγω σοβαρού θέματος υγείας

Η ξαφνική ανακοίνωση του εμβληματικού αστέρα του Χόλιγουντ
30 Μαρτίου 2022 19:46
O Bruce Willis αποσύρεται από την υποκριτική λόγω σοβαρού θέματος υγείας

Σε μια αναπάντεχη είδηση, η οικογένεια του Bruce Willis ανακοίνωσε ότι ο πασίγνωστος ηθοποιός αποσύρεται από την υποκριτική σε ηλικία 67 ετών καθώς έχει διαγνωσθεί με αφασία

Για όσους δε γνωρίζουν πρόκειται για μια ασθένεια που επηρεάζει την εγκεφαλική λειτουργεία του ανθρώπου και προκαλεί μερική ή ολική απώλεια γλωσσικών ικανοτήτων και γενικότερη ανικανότητα εκφοράς λόγου. Σε μια τέτοια περίπτωση το άτομο δεν μπορεί να μιλήσει, να αποδίδει το σωστό νόημα στις λέξεις, ενώ εμποδίζεται η κατανόηση αλλά και η ικανότητα ανάγνωσής. 

Την ανακοίνωση έκανε η μεγαλύτερη κόρη του Willis, Rumer (Ράμερ Γουίλις), μέσα από το Instagram της γράφοντας: 

Προς όλους τους υποστηρικτές του Bruce, σαν οικογένειας θα θέλαμε να μοιραστούμε πως ο αγαπημένος μας Bruce επηρεάζεται από κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώσθηκε με αφασία, κάτι που επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες. Ως αποτέλεσμα αυτού και μετά από πολλή σκέψη ο Bruce αποσύρεται από την ενεργό δράση και την υποκριτική που σήμαινε τόσα πολλά για αυτόν. 

Πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή για την οικογένειά μας και εκτιμάμε βαθύτατα τη συνεχή αγάπη, συμπόνια και υποστήριξή σας."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rumer Willis (@rumerwillis)

Λίγα λόγια για την καριέρα του Bruce Willis 

O Μπρους Γουίλις φυσικά έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό χάρη στο "Die Hard" (Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει) το 1988 υποδυόμενος τον John McClane. Έπαιξε και στην τηλεόραση στη σειρά του ABC, "Moonlighting" απέναντι στην Cybill Sheperd, κερδίζοντας μάλιστα μια Χρυσή Σφαίρα (5 συνολικά υποψηφιότητες) και τρεις Emmy υποψηφιότητες, με δύο νίκες για το "Moonlighting" και τον guest ρόλο του στα "Φιλαράκια". 

Συνολικά υποδύθηκε τον σκληροτράχηλο McClane σε πέντε ταινίες και εκτός της πρώτης ακολούθησαν τα "Die Hard 2" (1990), "Die Hard with a Vengeance" (1995), "Live Free or Die Hard" (2007) και το "A Good Day to Die Hard" το 2013. Σε action ρόλους συνέχισε να παίζει για χάρη των "Αναλώσιμων" σε δύο ταινίες, "The Expendables" και "The Expendables 2" το 2012, αλλά και του "Looper" την ίδια χρονιά. 

Άλλες γνωστές ταινίες του είναι τα The Last Boy Scout (1991), Pulp Fiction (1994), 12 Monkeys (1995), Last Man Standing (1996), The Fifth Element (1997), Armageddon (1998), The Sixth Sense (1999), Unbroken (2000), Tears of the Sun (2003), Hostage (2005), Lucky Number Slevin (2006), Surrogates (2009), Moonrise Kingdom (2012), Rock the Kasbah (2015), "Glass" και το Motherless Brooklyn το 2019.

Τελευταία, τα "Χρυσά Βατόμουρα" δημιούργησαν μια ειδική κατηγορία "Χειρότερης Ερμηνείας από τον Bruce Willis" καθώς ο ηθοποιός έπαιξε σε 8 ταινίες μέσα στην ίδια χρονιά. Ο ταινίες του συνολικά έχουν αποφέρει πάνω από $5 δισ. στο box office

Tags: