Will Smith - Chris Rock: Μέχρι και θεωρίες συνομωσίας έχουν ξεσπάσει για το χαστούκι των Oscars

Στοιχεία και ενδείξεις πως ήταν στημένο το σκηνικό
29 Μαρτίου 2022 19:51
Will Smith - Chris Rock: Μέχρι και θεωρίες συνομωσίας έχουν ξεσπάσει για το χαστούκι των Oscars

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει μάθει για το περίφημο πλέον χαστούκι που έριξε ο Will Smith στον Chris Rock κατά τη διάρκεια των Oscars 2022. Κάποιο πιστεύουν όμως ότι ήταν στημένο το σκηνικό και παραθέτουν στοιχεία στα social media και στα σοκάκια του διαδικτύου για να ενισχύουν τα επιχειρήματά τους. 

Και κάπως έτσι έχουν δημιουργηθεί μέχρι και θεωρίες συνομωσίας για το "χαστούκι που ακούστηκε σε όλον τον κόσμο".

Μια από αυτές τις θεωρίες υποστηρίζει ότι όχι μόνο ήξερε ο Rock ότι θα τον χαστουκίσει και πως ήταν στημένο αλλά και πως φοράει... ειδικό μαξιλαράκι στο μάγουλό του για να τον προστατέψει

Δείτε την επίμαχη εικόνα 

Τo Gizmodo πραγματοποιώντας τη δική του έρευνα έψαξε το γεγονός και παρέθεσε επίσημες φωτογραφίες από τα μεγαλύτερα και έγκυρα πρακτορεία ειδήσεων όπως το AFP, το Associated Press και το Getty Images που φιλοξενεί επαγγελματικές φωτογραφίες. 

Και από μια άλλη οπτική γωνία: 

Τι συνέβη κατά πάσα πιθανότητα; Κάποιος επιτηδευμένα χρησιμοποιώντας το Photoshop μόνταρε την εικόνα για να φαίνεται πως ο Rock έχει κάποιου είδους προσθετικό αντικείμενο στο πρόσωπό του. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιες ψεύτικες εικόνες αναρτώνται με σκοπό να τρολλάρουν τους χρήστες των social media. 

Υπάρχει και ένα άλλο ενδεχόμενο που λέει πως κάποιος πέρασε την εικόνα χαμηλής ανάλυσης από μια εφαρμογή AI upscaling για να βελτιώσει την ποιότητά της. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας μάλλον επειδή δεν είχε αρκετά δεδομένα η τεχνητή νοημοσύνη έχτισε την εικόνα με τέτοιον τρόπο που έκανε...πλαστική στο πρόσωπο του Chris Rock. 

Αυτές τις παρενέργειες στις φωτογραφίες μπορεί να προκαλέσει μια εφαρμογή όπως το Remini στο iOS. Δείτε για παράδειγμα εδώ το upscaling και πώς λειαίνει το πρόσωπο του Rock: 

Για την ιστορία ο Will Smith ζήτησε συγγνώμη σήμερα από τον Chris Rock μέσω επίσημης δήλωσής του στο Instagram.