Oscars 2022: Οι Έλληνες πίσω από τις φετινές υποψηφιότητες

Μια ματιά στους υποψήφιους με ελληνικό άρωμα
26 Μαρτίου 2022 20:25
Oscars 2022: Οι Έλληνες πίσω από τις φετινές υποψηφιότητες

Τα φετινά βραβεία Όσκαρ δε γινόταν να μην έχουν έστω και ένα κάποιο ελληνικό ενδιαφέρον. Μπορεί φέτος να μην είναι ο Γιώργος Λάνθιμος ή Αλεξάντερ Πέιν ή ο Αλεξάντερ Ντεσπλά ανάμεσα στις υποψηφιότητες αλλά υπάρχουν δύο ονόματα που είτε είναι άμεσα υποψήφιοι είτε έμμεσα. 

Ο σπεσιαλίστας των ειδικών εφέ

Αρχικά αναφερόμαστε στον Νίκο Καλαϊτζίδη τον ειδικό των οπτικών εφέ της εταιρίας Digital Domain, η οποία είναι μια από τις τρεις που έφτιαξαν τα εξαιρετικά οπτικά εφέ του "Free Guy" με τον Ryan Reynolds σε σκηνοθεσία Shawn Levy.  Το φιλμ διεκδικεί ένα χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία των Καλύτερων Ειδικών Εφέ. Το Free Guy ανταγωνίζεται τα "Dune", "Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings", "Spider-Man: No Way Home" και "No Time To Die". 

Το πλούσιο ρεζουμέ του αποκαλύπτει ότι έχει εργαστεί σε τεράστιες blockbuster παραγωγές τόσο των Marvel όσο και της DC, όπως τα Ant-Man and the Wasp, Spider-Man: Homecoming, The Avengers (2012), Shazam! αλλά και το επερχόμενο "Black Adam" με τον Dwayne Johnson. 

Η "Στάλα" της Monika και τις Maggie Gylenhaal

Με γαλανόλευκες αποχρώσεις έρχεται και το "The Lost Daughter" σε σκηνοθεσία της Maggie Gyllenhaal, το οποίο όχι μόνο γυρίστηκε εξ'ολοκλήρου στις Σπέτσες, με κεντρική ηρωίδα με ελληνικό όνομα αλλά τη μουσική υπογράφει μια Ελληνίδα καλλιτέχνης.  

Το κομμάτι "Στάλα" της γνωστής Monika ντύνει την ταινία παραγωγής Netflix που πρωταγωνιστεί η Olivia Colman. Έγινε το αγαπημένο τραγούδι της Maggie Gyllenhaal και αμέσως η απήχησή του εκτοξεύτηκε στις streaming πλατφόρμες μετά την πρεμιέρα της ταινίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Δυστυχώς όμως στο ελληνικό Netflix δεν διατέθηκε ακόμα

Για την ιστορία το The Lost Daughter διεκδικεί Όσκαρ στις κατηγορίες "Διασκευασμένου Σεναρίου", Α' και Β' Γυναικείου Ρόλου. 

Η Gyllenhaal επέλεξε τελικά 10 τραγούδια της Monika που περιλαμβάνονται στο επίσημο soundtrack της ταινίας, με την ίδια να αναφέρει: 

"Η Μonika ήταν γενναιόδωρη, ειλικρινής και εξαιρετικά συνεργάσιμη. Μοιράστηκε χωρίς περιορισμούς τη μουσική της, η οποία “ντύνει” την ταινία μας. Ειδικά με τη “Στάλα” είμαι ερωτευμένη! Από την πρώτη στιγμή που άκουσα αυτό το τραγούδι ήξερα ότι θα συμπεριληφθεί στην ταινία."

Ενώ από την πλευρά της η Monika είχε δηλώσει: 

"Αισθάνομαι ειλικρινά ευλογημένη που είχα την ευκαιρία να δουλέψω με τη Maggie σε αυτό το project και πιστεύω ότι όλη η ομάδα είναι τυχερή μιας και η ταινία συμμετέχει στα Oscars! Θα είμαι αιώνια ευγνώμων σε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο και αυτή την εκπληκτική σκηνοθέτρια"

Ακούστε το κομμάτι από το soundtrack: 

Η 94η Τελετή Απονομής των Oscars θα προβληθεί την Κυριακή 27 Μαρτίου (ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα) στις 03:00. Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για την κάλυψη των φετινών βραβείων Όσκαρ.